1
EURO 2024
Dani Karvahal

FOTO: X/@SEFutbol

ZLATNA LOPTA IDE DESNOM BEKU: Da li će se desiti nešto što nismo videli punih 18 godina?

Objavljeno: 15.07.24 u 15:25

Karvahal je bio vinovnik svih uspeha Reala i Španije

Da li je Dani Karvahal najbolji desni bek na svetu? Iako mnogi fudbalski stručnjaci i ljubitelji sporta imaju različita mišljenja, jedno je sigurno – Karvahal je u 2024. godini osvojio sve što se moglo osvojiti.

Ovaj neupadljivi, ali izuzetno efektivni igrač Real Madrida i reprezentacije Španije, poznat po svojoj sposobnosti da provocira, udara i jauče kada ga neko pipne, često biva iritantan za protivnike. Ipak, njegov doprinos timu je neosporan. U sezoni 2023/24., Karvahal je podigao šampionski pehar Primere sa Real Madridom, trofej Lige šampiona, Superkupa Španije, a sada i pehar prvaka Evrope sa reprezentacijom Španije. Uvek je bio u startnoj postavi, nezamenjiv i nepobediv.

Iako se možda na prvu loptu čini kao blasfemija da desni bek bude najbolji igrač na svetu, činjenice govore same za sebe. Karvahal je ne samo pouzdan defanzivac, već i igrač koji zna kako da koristi loptu na terenu. Njegova asistencija za prvi gol Španije u finalu Evropskog prvenstva, kada je maestralno pogurao loptu ka Laminu Jamalu, pokazuje njegovu tehničku veštinu i fudbalsku inteligenciju.

Možda ima fudbalski lepših i atraktivnijih igrača, ali ove godine, niko nije bio trofejniji od Danija Karvahala. Kada se bude podvlačio saldo na kraju godine, Karvahal apsolutno zaslužuje da bude u uskom krugu favorita za Zlatnu loptu. Desni bek, a najbolji na svetu? To bi zaista bilo nešto posebno.

1
1
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter