0
Olimpijske igre Pariz 2024
Stef Kari

FOTO: X/@usabasketball

SRBIJA MU OSTALA U PAMĆENJU: Stef Kari dobro pamti duele sa Orlovima!

Objavljeno: 15.07.24 u 09:13

Kari se prisetio duela od pre 17 godina

Stef Kari, jedan od ključnih igrača američke reprezentacije, dao je izjavu o predstojećim utakmicama protiv Srbije.

„Drim tim“ će se suprotstaviti „Orlovima“ u prijateljskom meču u Abu Dabiju (sreda, 17. jul), a zatim će se ponovo sastati u grupnoj fazi Olimpijskih igara (28. jul).

Uoči susreta sa timom Svetislava Pešića, Amerika će u ponedeljak igrati protiv Australije.

Ove utakmice su jako bitne. Svaka utakmica biće prilika da pomalo učimo o sebi, da znamo na šta treba da se fokusiramo kada utakmice zaista budu važne, u Parizu. Sve je zgusnuto. U NBA ligi imate mesec i po dana trening kampa pre nego što sezona počne, sada imamo samo tri nedelje – rekao je Kari.

Prisetio se Kari Svetskog prvenstva za juniore 2007. godine, kada je Srbija u Novom Sadu pobedila SAD u finalu.

– Igrao sam za reprezentaciju do 19 godina u Srbiji, baš protiv Srbije. Dobili smo ih u grupi, a onda su nam oni uzvratili u meču za zlato. Posle toga smo im se revanširali u finalu Mundobasketa 2014. u Španiji. Mnogo je istorije iza nas – rekao je Kari i dodao:

Iskreno, ne znam kako će biti igrati protiv njih ovde, ali su sa nama u grupi na Igrama i eto, čeka nas nekoliko dobrih okršaja. Biće teško dobiti Srbiju, zato mi moramo da budemo fokusirani na ono što mi znamo i da to sprovedemo u delo. Srbija je dosta težak rival, kao i još neke reprezentacije koje ćemo videti na Igrama – poručio je košarkaš Golden Stejta.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter