0
EURO 2024
fudbalska reprezentacija Španije

FOTO: X/@SEFutbol

PODVIG ZA ISTORIJU: Španac posle 12 godina osvojio drugo Evropsko prvenstvo!

Objavljeno: 15.07.24 u 14:10

Veliki podvig Hesusa Navasa

Španski fudbalski veteran Hesus Navas ispisao je istoriju na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj osvojivši drugu titulu šampiona Evrope sa Španijom.

Navas je prvi put postao prvak Evrope 2012. godine, a sada je, nakon 12 godina, ponovo podigao trofej. Ovaj uspeh ga svrstava među 14 igrača koji su dva puta osvajali Evropsko prvenstvo, sa najvećim vremenskim razmakom između dve titule.

Od tih 14 igrača, 13 su Španci, što svedoči o dominaciji Španije u evropskom fudbalu tokom poslednjih decenija. Navas se pridružio legendama poput Ćabi Alonsa, Kasiljasa, Fabregasa, Inijeste, Ramosa, Ćavija, Toresa, Arbeloe, Kazorle, Silve, Albiola i Rejne, koji su takođe dva puta podizali trofej šampiona Evrope.

Ovim trijumfom Španija je potvrdila svoj status kao jedna od najdominantnijih reprezentacija u istoriji evropskog fudbala, a Navas je još jednom dokazao svoju vrednost kao iskusni lider na terenu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter