3
Evroliga
KK Partizan

Players of Partizan (left to right): Frank Kaminsky, Mateusz Ponitka, Tristan Vukcevic, Kevin Punter, Balsa Koprivica, Ognjen Jaramaz, Jaleen Smith, PJ Dozier, Danilo Andjusic and James Nunnaly at ABA league round 15 match between kk Partizan and kk Krka, played at Stark Arena, 06.01.2024, Belgrade, Serbia. (Photo by Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©)

PLEJ SVE BLIŽI HUMSKOJ: Partizan na dobrom putu da obezbedi novo pojačanje!

Objavljeno: 15.07.24 u 10:11

Partizan još uvek nije kompletirao roster za narednu sezonu

Iako još nije došlo do ozvaničenja novih pojačanja, Partizan radi punom parom na formiranju potpuno novog tima. Dogovoreno je deset novih igrača, a na putu je i jedanaesto pojačanje – dugo traženi plejmejker, Karlik Džons.

Prema nezvaničnim informacijama Mozzart Sporta“, pregovori su u završnoj fazi i očekuje se da će reprezentativac Južnog Sudana potpisati dvogodišnji ugovor sa klubom iz Humske.

Ljubitelji košarke u Srbiji već su upoznati sa Džonsom, jer je na prošlogodišnjem Mundobasketu beležio izvanredne statistike – 20,4 poena, 4,6 skokova i 10,6 asistencija u proseku.

Glavna nepoznanica je da li će Džons biti u stanju da ponovi te brojke u Evroligi, jer do sada nije igrao na Starom kontinentu. U Partizan bi došao direktno iz Kine, gde je igrao prethodne sezone, a od 2021. godine konstantno je pokušavao da obezbedi NBA ugovor.

Kratko je boravio kod Nikole Jokića u Denveru i kod Luke Dončića u Dalasu, ali se nigde nije zadržavao duže vreme. Većinom je igrao u razvojnoj ligi, gde je pokazao izvanredne partije i bio najbolji strelac i MVP razvojne NBA lige 2023. godine. Međutim, sva ta individualna priznanja nisu bila dovoljna za NBA ugovor, pa se preselio u Kinu.

22
2
3 Komentara
  1. Zašto Partizan nije zvanično potpisao ugovor ni sa jednim igračem već skoro mesec dana? Da li je tačno da je Partizanu onemogućeno potpisivanje novih ugovora dok ne reši dugovanje prema Brunu Kaboklu?

    2
    1
    Odgovori
    • Kaboklu se ne duguje ništa.. Zbog odnosa medija prema KKP klub je odlučio da funkcionise u „ilegali“. Drugim rečima, kontakt izmedju KKPi medija ne postoji, zbog njihovog visegodisnjeg stava da JSD Partizan treba „uništiti“. Inače, KKP je za prva tri ugovora upoznao javnost, a onda stavio embargo.

      7
      3
      Odgovori
      • Veću glupost nisam skoro pročitao. Pa većina medija su naklonjeni Partizanu i stalno ih protežiraju. Ako ništa drugo kod njihovog glavnog sponzora Mozzart je sve crno-belo. Zašto njima bar ne dostavljaju informacije?

        0
        2
        Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter