2
EURO 2024

Dusan Tadic (L) and head coach Dragan Stojkovic Piksi during the UEFA European Qualifiers Practice Training at Ludogorets Arena on June 19, 2023 in Razgrad, Bulgaria. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

NIZAK UDARAC PIKSIJA: Da li je ovim rečima o sujeti i egu udario po Tadiću i Mitroviću?

Objavljeno: 15.07.24 u 14:42

Bura se nastavlja

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, prisustvovao je finalu Evropskog prvenstva između Španije i Engleske, gde je imao priliku da se sastane i razgovara sa nekim od najuglednijih trenera današnjice.

Tom prilikom, Piksi se fotografisao sa Fabiom Kapelom, Jirgenom Klopom i Arsenom Vengerom, a na zvaničnom sajtu FSS navedeno je da je imao razgovore i sa Rafom Benitezom i Dejvidom Mojesom. Svi su mu pružili podršku, komentarišući da „igra Srbije nije bila toliko loša“.

Osim toga, Piksi je diskretno najavio ono što smo već objavili – planira temeljnu reorganizaciju tima, fokusirajući se na podmlađivanje ekipe. Ova najava deluje kao uvod u mogući diskretan izlazak Dušana Tadića iz reprezentacije, kapitena koji je na Evropskom prvenstvu otvoreno kritikovao selektorovu taktiku.

head coach Dragan Stojkovic Piksi and Aleksandar Mitrovic
Fudbal-Trening Fudbalske reprezentacije Srbije
Stara Pazova, 30.05.2022.
foto: Starsport.rs ©

Navodno su Klop, Venger i Kapelo podržali Piksija u njegovom planu za podmlađivanje tima. Takođe, Piksi je suptilno kritikovao Tadića dok je komentarisao primere Harija Kejna i Alvara Morate.

Jedan od detalja koji mi je sinoć ostao urezan u sećanje je izlazak iz igre Kejna i Morate. Dva kapitena, dva lidera svojih ekipa. Nije bilo ni najmanjeg gestikuliranja koje bi narušilo timski duh. Obojica su otišli na klupu i pružili podršku svojim saigračima. To su lekcije koje svi moramo naučiti. Bez sujete i prevelikog ega, svi u službi kolektiva, jer je pobeda zajednički cilj – izjavio je Piksi.

head coach Dragan Stojkovic Piksi and Dusan Tadic
Fudbal-Fudbalski Savez Srbije-Press Konferencija za medije
Stara Pazova, 01.06.2022.
foto: Starsport.rs ©

Oni koji su pratili dešavanja oko srpske reprezentacije na Evropskom prvenstvu, prepoznali su da su ove reči bile indirektno upućene Tadiću, koji je javno izrazio nezadovoljstvo što nije igrao u prvoj utakmici protiv Engleske.

Teško sam prihvatio tu odluku, pričao sam sa selektorom i imamo dobru komunikaciju, ali mislim da sam trebao početi utakmicu kao kapiten i lider tima. Poštujem selektorovu odluku, ali mislim da sam mogao više doprinijeti za 90 minuta. Ako on smatra da treba da igram samo 30 minuta, onda ću igrati 30. Najvažnije je da tim ide napred – rekao je Tadić nakon utakmice.

Piksi je bio iznenađen Tadićevim komentarom kada je upitan na konferenciji za medije.

Ako je to rekao, to nije dobro. Odluka je bila taktičke prirode, želeo sam da ga imam svežeg za drugo poluvreme. Radi se o taktici, ništa drugo – objasnio je Piksi.

5
6
2 Komentara
  1. U pravu je poledica nesmev daga smeniv jer izgleda mnogo zna ili(mnogo pare podelili)pa svi cutiv ki zaliveni a za nas ko navijace bas gi briga toje fss i okolina

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter