2
Evrokupovi

FOTO: FK Partizan/X

BIVŠI IGRAČ ZVEZDE OTPISAO PARTIZAN: „Dinamo Kijev je jači i proći će dalje!“

Objavljeno: 15.07.24 u 11:37

Partizan će svakako biti autsajder u ovom meču, ali daleko od toga da nema šanse

Fudbaleri Partizana uskoro će se suočiti sa Dinamom iz Kijeva u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, koja će se odigrati 23. jula na neutralnom terenu u Lublinu, Poljska.

Ukrajinski mediji intenzivno prate ovaj duel, ističući važnost Dinama kao fudbalske institucije u zemlji. Aleksandar Trišović, bivši fudbaler Crvene zvezde koji je dugo igrao u Ukrajini, dao je svoj osvrt za portal „Fudbal 24“ o predstojećem susretu.

Biće veoma teška utakmica. Svi znaju ko je Dinamo, na kom nivou i koliko kvalitetno igra. Uostalom, konstantno učestvuje na međunarodnim takmičenjima, uključujući Ligu šampiona. Protivnik kojeg morate da poštujete – rekao je Aleksandar Trišović.

Ukrajinski novinari su takođe bili zainteresovani za trenutno stanje u Partizanu i kvalitet igračkog kadra pod vođstvom trenera Aleksandra Stanojevića.

Voleo bih da istaknem njegov napadački potencijal. Imaju brze igrače poput Mateusa Saldanje i Sameda Baždara. Oni znaju da zadrže loptu, ali i da je se oslobode pravovremeno, pošto imaju odličan pregled igre. Prošle sezone su vukli tim. Najbolji igrač im je verovatno golman Aleksandar Jovanović. To doduše govori više o određenim problemima u odbrani. Napadač Đorđe Jovanović se sada vratio iz Bazela. Biće još novajlija, ali teško je oceniti tim pre početka sezone. Partizan ima internacionalnu ekipu, jer su tu igrači iz Južne Koreje, Francuske, Holandije, Gane, Senegala, Konga, BiH i Hondurasa. Zanimljivo je da su većinom vezni fudbaleri. Još jednom ću da ponovim, to je brza ekipa.

Navijači obe ekipe možda neće moći da pruže podršku na stadionu zbog okolnosti poput sukoba i rata, ali očekuje se da će obe ekipe dati sve od sebe kako bi ostvarile povoljan rezultat.

Dinamo Kijev! Nisam njihov navijač, naravno. Više bih voleo srpski klub da pobedi. Međutim, po mom mišljenju Dinamo je jači i proći će dalje – zaključio je Aleksandar Trišović, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i OFK Beograda, koji je u Ukrajini nosio dres klubova Volin, Krivbas, Metalist, Černomorec, Zakarpatje i Hoverla.

Utakmica između Partizana i Dinama iz Kijeva biće ključna za dalji tok kvalifikacija za Ligu šampiona, dok će navijači i ljubitelji fudbala sa nestrpljenjem iščekivati ishod ovog sudara.

18
17
2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter