0
Fudbal
fudbalska reprezentacija Argentine

FOTO: X/@Argentina

ARGENTINA JE GOSPODAR OD ALJASKE DO OGNJENE ZEMLJE: Mesi i ekipa posle velike drame srušili Kolumbiju! (VIDEO)

Objavljeno: 15.07.24 u 08:28

Argentina je osvojila još jedan veliki trofej

U ranim jutarnjim časovima po našem vremenu, završen je treći veliki sportski događaj u samo pola dana, sa ishodom koji je obradovao argentinske navijače. Reprezentacija Argentine je drugi put zaredom osvojila Kopa Ameriku, pobedivši Kolumbiju sa 1:0 nakon 120 minuta igre na stadionu u Majamiju.

Lionel Mesi je, nastupajući za Inter u istom gradu, zajedno sa saigračima iz nacionalnog tima ispisao istoriju. Argentina je postala tek druga reprezentacija koja je osvojila tri uzastopna velika trofeja, nakon što je Španija to postigla između 2008. i 2012. godine.

Nedavno, Argentina je dugo čekala na trofej, ali je tom periodu sada došao kraj. Igrači su morali da čekaju duže nego što je bilo planirano zbog sukoba policije i navijača koji su pokušavali da uđu na stadion bez ulaznica.

Utakmica je počela sa velikim zakašnjenjem, a uzbuđenja nije manjkalo već od sedmog minuta kada je Džon Kordoba pogodio stativu udarcem glavom.

Međutim, umesto ofanzivnog spektakla, gledali smo taktičku borbu u kojoj je jedna greška mogla biti kobna za bilo koji tim. Do pauze smo videli blokiran Mesijev udarac i intervenciju Emilijana Martineza nakon pokušaja Džefersona Lerme.

Drugo poluvreme donelo je više akcije, pružajući navijačima uzbuđenje koje priliči finalu. Santijago Arijas i Davinson Sančez na jednoj strani, kao i Anhel di Marija na drugoj, promašivali su prilike, dok se golman Kamilo Vargas istakao odličnim odbranama.

Selektor Argentine, Lionel Skaloni, bio je prinuđen da u 66. minutu zameni Mesija zbog povrede, što je izazvalo zabrinutost među argentinskim navijačima.

Kolumbijci nisu dobili penal uprkos konsultaciji sa VAR-om kada je Kordoba pao u kaznenom prostoru, što je bila jedna od dve kontroverzne situacije tokom meča.

Nikolas Gonzalez je bio najaktivniji igrač do kraja regularnog vremena, ali mu je poništen gol, a u produžecima je mučio golmana Vargasa.

Prilike su se nizale bez završnice, sve do 112. minuta kada je Đovani lo Selso fenomenalno pronašao Lautara Martineza, koji je uspeo da se snađe, kreira poziciju za udarac i postigne gol za delirijum na stadionu.

To je bio trenutak odluke, a do kraja meča videli smo još jednu VAR konsultaciju, ali Kolumbija ni tada nije dobila penal.

Argentina je osvojila svoj šesnaesti Kopa Amerika trofej, postavši najtrofejnija nacija sa jednim peharom više od Urugvaja. Kolumbija ostaje na jednom trofeju iz 2001. godine, uz sada dva poraza u finalima.

2
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter