0
ATP

FOTO: X/@Wimbledon

VREME JE ZA SPEKTAKL: Đoković u finalu Vimbldona protiv Alkaraza za istoriju i 25. grend slem titulu!

Objavljeno: 14.07.24 u 08:20

Meč između Đokovića i Alkaraza na programu je od 15 časova, na Centralnom terenu Vimbldona

Došlo je vreme za veliko finale Vimbldona, gde će se sastati naš Novak Đoković, najbolji teniser svih vremena, i mladi Karlos Alkaraz, koji ima priliku da odbrani svoju titulu na ovom Grend slem turniru.

Ko bi mogao i da pretpostavi pre nešto više od mesec dana da će se sve ovako odvijati. Od operacije u Parizu, do nastupa u Londonu. I ne samo nastupa, već prolaska do finala i završne borbe sa Karlosom Alkarazom.

Kako je turnir odmicao, Novak je podizao formu, bruseći je baš kako treba – da bude na vrhuncu kada je to najpotrebnije.

Iako je lako prošao kroz meč sa Vitom Koprivom, gubitak seta protiv Džejkoba Firnlija i Alekseja Popirina malo je zabrinuo njegove navijače. Međutim, dominantna pobeda protiv Holgera Runea, predaja Aleksa de Minora, i zrelo odigran meč protiv Lorenca Muzetija, pokazali su da je Novak u najboljoj formi.

Sada ga čeka 10. jubilarno finale i susret sa glavnim izazivačem, prošlogodišnjim šampionom Karlosom Alkarazom.

Novakov skor u finalima Vimbldona je 7-2, a uz Španca, jedini poraz naneo mu je Endi Mari 2013. godine. Alkaraz u Grend slem finalima ima savršen učinak (3-0).

Ovaj meč za trofej će zasigurno odlučiti sitnice, što je i očekivano u sudaru dva teniska asa. Đoković ima prednost u međusobnim susretima (3-2) i iskustvu, posebno na travi, dok fizička pripremljenost ide u prilog Alkarazu.

Ako Đoković savlada Alkaraza u nedelju, zvanično će imati više osvojenih Grend slemova u četvrtoj deceniji (13), nego što je imao tokom svojih dvadesetih (12).

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter