0
Fudbal

FOTO: X/@CopaAmerica

URUGVAJ JE BRONZAN NA KOPA AMERICI: Luis Suarez je na zalasku karijere, ali se i dalje najviše pita na terenu! (VIDEO)

Objavljeno: 14.07.24 u 08:39

Savladana je Kanada u borbi za treće mesto

Fudbalska reprezentacija Urugvaja zauzela je treće mesto na ovogodišnjem izdanju Kopa Amerike. Oni su u borbi za bronzanu medalju bili bolji Kanade nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Fudbalerima Kanade je nedostajalo nekoliko minuta da oko vrata stave bronzanu medalju. Vodili su u finišu utakmice 2:1, a onda je im je Suarez sve pokvario. Ušao je kao rezervista, pogodio za 2:2 i izborio penal seriju, u kojoj je rival ostao praznih ruku.

Urugvaj je i u četvrtfinalu izbacio Brazil golovima sa 11, a i ovom slučaju je pokazao da takav završetak meča za njih nije lutrija, da su oni u njemu koncentrisaniji i sigurniji od protivnika.

U osmom minutu je pogodio Rodrigo Bentankur i doveo Urugvajce u vođstvo. Kanađani su domah odreagovali, Ismael Kone je posle kornera ostao sam na pet metara i spakovao je loptu u mrežu.

Nastavio je Urugvaj da napada i da preti, ali je Kanada u 81. minutu pogotkom Džonatana Dejvida došla do 2:1. Tada je na scenu morao da stupi iskusni veteran Suarez. Prvo je postigao pogodak za 2:2, da bi u penal seriji postigao odlučujići pogodak.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter