0
EURO 2024

FOTO: Twitter/@SEFutbol

ŠPANIJA JE NAJBOLJI TIM EVROPE: Englezi su najveći gubitnici na svetu i to je jednostavno tako! (VIDEO)

Objavljeno: 14.07.24 u 22:53

Španija je prvak Evrope!

Fudbaleri Englekse i Španije večeras od 21.00 čas igraali za titulu prvaka Evrope, a rezultat utakmice iznosio minimalnih je 2:1 za selekciju sa Pirineja.

Engleski selektor Geret Sautgejt se dozvao pameti, pa je rekreativnog Tripijea zamenio Lukom Šouom, dok će Španija igrati u očekivanom sastavu.

Španija (4-3-3): Unai Simon – Karvahal, Le Norman, Laport, Kukurelja – Rodri, Olmo, Ruiz – Jamal, Morata, Vilijams.

Engleska (3-4-2-1): Pikford – Voker, Stouns, Guehi – Saka, Mejnu, Rajs, Šo – Foden, Belingem – Kejn

Mladi španski fudbaler Lamin Jamal će početi ovaj meč što znači da je postao i najmlađi fudbaler koji će zaigrati u finalu nekog velikog takmičenja.

On je oborio rekord legendarngo Pelea u finalu Svetskog prvenstva 1958. godine igrao sa 17 godina i 249 dana. Momak marokanskih korena ima 17 godina i jedan jedini dan.

Što se tiče samog meča, nismo videli mnogo. Španija je pritiskala većim delom utakmice, ali ipak nije uspel da stvori ozbiljniju šansu.

Engleska je u finišu prvog dela igre, imala najozbiljniji pokušaj nakon prekida, ali je udarac Kejna završio direktno u španskom golmanu.

Ipak, odmah na startu nastavka, nakon sjajne akcije i prodora Jamala, Niko Vilijams je bio precizan i doveo Španiju u prednost.

Poravnali su Englezi rezultat 15 minuta pre kraja meča, golom sjajnog Kola Palmera, ali je jedan munjevit napat pet minuta pre kraja rezultovao Kukureljinim pasom u sredinu, a Mikel Ojarsabal se našao na pravom mestu.

Nestvaran momenat desio se na isteku 90. minuta, kada je u svega par sekundi, engleska selekcija tri puta šutirala na gol, ali je Dani Olmo očistio loptu sa gol linije i tako sačuvao prednost svog tima.

To je bilo praktično sve što smo videli na meču, a Španci su maestralno rutinirali nadoknadu vremena i vratili trofej u svoju zemlju.

3
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter