0
ATP
Novak Đoković

FOTO: Printscreen/X

OVO SU REČI VELIKOG ŠAMPIONA, ALI I ČOVEKA: Novak Đoković zaradio aplauz Alkaraza i celog stadiona!

Objavljeno: 14.07.24 u 18:03

Novak je nažalost poražen u finalu Vimbldona

Novak Đoković, najbolji teniser svih vremena, iznenađujuće je lako izgubio od Karlosa Alkaraza sa 3:0. Iako je poraz bio bolan, plasman u finale Vimbldona samo mesec dana posle operacije kolena je ogroman uspeh.

Nakon meča, Đoković je pohvalio Alkarazovu igru, ističući da je Španac zasluženo pobedio.

Baš je bio napaljen. Nije rezultat koji sam hteo, posebno u prvom setu. Nivo tenisa nije bio dobar sa moje strane. Karlos je igrao dobar tenis, imao je sve. Pokušao sam da ga poguram, spasio sam tri meč lopte, ali nije bilo suđeno. Potpuno zaslužena pobeda i velike čestitke za fantastičan tenis.

Takođe i čestitke njegovom timu, Huanu Karlosu i proodici, sjajan posao radite. Deluje kao one man show, ali svi ste zasluženi, on ima samo 21 godinu, samo nastavite tako.

Novaka su pitali i o povratku nakon operacije kolena i kako je stigao do finala.

Naravno. Moram da budem ponosan, očigledno sam trenutno malo razočaran, pričamo 10 minuta posle meča, ali kada vratim poslednjih nekoliko nedelja kroz šta sam prošao zajedno sa timom i porodicom, moram da kažem da sam vrlo zadovoljan, jer Vimbldon je bio dečački san i uvek želim da se podsetim kakav je nestvaran osećaj biti i igrati ovde. Borio sam se za trofej 10 puta, svaki put kad izađem ovde kao da sam prvi put, i dalje sam kao dete koje živi dečačke snove i hvala svima na tome.

Đoković se obratio svojoj supruzi, deci i timu sa zahvalnošću.

– Mojoj ženi, volim te, hvala što si ovde. Mojoj deci, hvala vam što donosite osmeh na moje lice svakog dana. Divno je što su uz mena, kada ih vidim teško mi je da zadržim suze.

– Sine, ne znam da li imam nerve da nastavim trenersku karijeru mom sinu, ne znam da li treba to da se dešava, ali ako želiš da juriš tenis, ja ću biti uz tebe. Hvala mojem čitavom timu, hvala što ste uz mene, vi ste jedini koji znaju kroz šta smo prošli. Volim vas mnogo. Hvala što ste uz mene i idemo dalje.

34
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter