0
Evropske lige
Dani Olmo

FOTO: X/@SEFutbol

OLMO NA PRAGU TRANSFERA KARIJERE: Jedan od najbolji klubova sveta zagrizao za talentovanog Španca!

Objavljeno: 14.07.24 u 22:27

Olmo je uz Jamala najbolji igrač Španije na EURU

Španski fudbaler Dani Olmo, trenutno član Lajpciga, mogao bi ovog leta da se preseli u Mančester siti. Sjajnim nastupima na Evropskom prvenstvu, privukao je veliku pažnju, a transfer bi mogao da se realizuje u narednim danima.

Olmo je blistao na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, gde je svojim golovima i asistencijama pomogao Španiji da se plasira u finale. Njegove izvrsne igre u dresu „crvene furije“ nisu ostale nezapažene, a Mančester siti je trenutno najbliži osiguravanju njegovog potpisa.

Šef stručnog štaba Sitija Pep Gvardiola vidi bivšeg igrača zagrebačkog Dinama kao idealnu zamenu za Kevina de Brujnea, koji bi mogao da pređe u Saudijsku Arabiju. Poznati italijanski novinar Fabricio Romano izveštava da bi transfer mogao biti završen odmah nakon finala Evropskog prvenstva. Otkupna klauzula u Olmovom ugovoru sa Lajpcigom iznosi 60 miliona evra, ali samo do 20. jula. Nakon tog datuma, nemački klub ima pravo da poveća cenu, što će verovatno i učiniti ukoliko se ukaže prilika.

Zbog toga, Gvardiola ne želi ništa da rizikuje, pa se očekuje da će uprava engleskog šampiona već početkom sledeće nedelje stupiti u kontakt sa Olmom kako bi dogovorili lične uslove. Kada to bude dogovoreno, preostaje samo da bogati vlasnici Sitija uplate 60 miliona evra na račun Lajpciga, čime nemački klub neće moći da zadrži sjajnog ofanzivnog vezistu.

Dani Olmo je ponikao u čuvenoj Barsinoj „La Masiji“ pre nego što je sa 16 godina prešao u zagrebački Dinamo. Nakon šest godina u Zagrebu, prešao je u Lajpcig 2020. godine. Za reprezentaciju Španije odigrao je 38 utakmica i postigao 11 golova.

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter