0
ATP
Novak Đoković

FOTO: Printscreen/X

BOLAN PORAZ ZA NOVAKA: Alkaraz brutalnom igrom iskoristio greške Đokovića i osvojio Vimbldon! (FOTO)

Objavljeno: 14.07.24 u 17:38

Novak Đoković nažalost nije uspeo

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković poražen je u finalu Vimbldona rezultatom 3:0 (6:2, 6:2, 7:6) po setovima od španskog tenisera Karlosa Alkraza.

Prvi gem Novaka i Alkaraza je trajao neverovatnih 14 minuta. Alkaraz je iskoristio petu brejk šansu i oduzeo Novaku servis već na samom startu ovog meča.

Alkaraz je odmah potom potvrdio taj brejk, osvojivši gem na svoj servis. Prvi gem u velikom finalu Novak je uzeo na svoj drugi servis gem, te je smanjio na 2:1.

Dosta dobrom igrom, Alkaraz je uspeo da dođe do 5:1 u gemovima. Iako je Novak smanji na 5:2, već u sledećem gemu je Alkaraz overio osvajanje prvog seta.

Uopšte dobro nije krenulo po najboljeg svih vremena u drugom setu. Alkaraz je ekspresno uspeo da napravi brejk i tako stekne prednost.

Usledio je nešto mirniji deo igre gde su oba tenisera uspešno čuvali svoje servise.

Ipak, Novak je u sedmom gemu na svoj servis ponovo dopustio Alkarazu da napravi brejk i tako stekne ogromnu prednost preko koje je stigao do ubedljivih 2:0 u setovima.

U trećem setu Novak je zaigrao konačno dosta bolje. Uspeo je da sačuva težak servis u kome je Alkaraz imao nekoliko brejk prilika.

Ubrzo je Đoković došao do situacije u kojoj je sam imao brejk prilike i to prvi put na meču, ali nije uspeo da ih iskoristi.

Na kraju je u osmom gemu na svoj servis Novak posrnuo, a Alkaraz je to iskoristio da napravi brejk, koji je potom mogao lako da pretvori u svoju koristi.

Imako je Alkaraz 40:0 na svoj servis, ali je Đoković onda napravio čudo spasio sve tri meč lopte i izborio zlata vredan brejk, na kraju odluka o pobedniku seta pala je posle taj-brejka.

I pored velike borbe Novak nije uspeo da savlada Alkaraza u taj-brejku, te je poražen u ovoj iscrpljujućoj borbi za pehar Vimbldona.

0
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter