5
Domaći fudbal
FK Partizan

from left Ghayas Zahid, Matheus Bonifacio Saldanha, Matheus Bonifacio Saldanha, during the Serbia Cup Kup Srbije season 2023/2024 match between Jedinstvo Ub and FK Partizan at stadium Dragan Dzajic Ub on November 01, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

LAŽNI ALBANAC ODMAŽE ILI POMAŽE PARTIZANU? Poznati stručnjak bi da ugura Saldanju u Italiju!

Objavljeno: 13.07.24 u 17:55

Saldanja je slobodan u izboru kluba nakon kvalifikacija

Torino, klub iz Serije A, pokazao je interesovanje za napadača Partizana, Mateuša Saldanju.

Prema izveštajima italijanskih medija, rukovodstvo „bikova“ prati Saldanju još od početka godine, ali tek sada su preduzeli ozbiljne korake da ga dovedu. Pretpostavlja se da će Partizan zahtevati deset miliona evra za obeštećenje, dok Torino planira da pregovara i smanji cenu.

Postoje čak i spekulacije da italijanski klub veruje da može da obezbedi transfer za oko pet miliona evra. Saldanja je takođe zainteresovan da karijeru nastavi u jednoj od najjačih liga na svetu.

Svoj poslednji gol za crno-bele postigao je u prijateljskoj utakmici protiv Lokomotive iz Moskve (1:1), neposredno pre početka nove sezone.

Rukovodstvo „granata“ se informisalo o Saldanjinim kvalitetima i kod Đanija de Bjazija. Nekadašnji selektor Albanije, koji je vodio svoj tim protiv Srbije tokom čuvene „afere dron“ kada su „orlovi“ pobedili u Elbasanu sa 2:0, imao je tri treneraške mandate u Torinu i njegova reč se veoma ceni u klubu.

De Bjazi je takođe radio kao selektor Azerbejdžana u periodu kada je Saldanja igrao za Nefči iz Bakua.

Imao sam priliku da ga često gledam uživo. Reč je o levonogom centarforu koji može da igra kao najistureniji u ekipi, ali i kao drugi špic, jer ga osim osećaja za gol krasi i sposobnost da asistira. Ima odličnu građu i tehničke sposobnosti. Dao je mnogo golova u Srbiji, pokazao potencijal i sigurno je sad motivisan da se dokaže na ozbiljnijem nivou – rekao je De Bjazi.

Saldanji ugovor sa Partizanom ističe na leto sledeće godine, a na kraju prošle sezone spekulisalo se da je postigao dogovor sa čelnicima kluba da ostane u Humskoj do kraja leta kako bi odigrao kvalifikacije za evropska takmičenja, a zatim dobio dozvolu za prelazak u drugi klub.

2
4
5 Komentara
  1. Partizan ni za zivu glavu da proda Saldanju za manje od 12M evra plus ozbiljni procenti i bonusi. Sad se sve radi o tome hoce li Klub izdrzati tupresiju jer svi znaju da je klub u finansijskoj buli. I treba izdrzati, makar i uz kredite, ako podje po dobrome, i udjemo u Ligu sampiona, a nikad se ne zna, onda eto bleska na izlazu iz tunela!

    0
    0
    Odgovori
  2. Neko ce dati 10 miliona isto kao sto je za Pavlovica kada je odlazio iz Partizana. Znaci farsa i laz. Drugo,decko ima 25-26 godina, nikada nije odigrao ozbiljnu evropsku utakmicu…Kakvih crnih 10 miliona. Uvaljuju ga po novinama,te ga trazi Murinjo te ovaj,te onaj…Da pevaju ako uzmu 3-4 miliona osim ako menadzer nije maher pa ga uvali za pet.

    4
    1
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter