0
Tenis
Barbora Krejčikova

FOTO: X/@wimbledon

KREJČIKOVA JE ŠAMPIONKA VIMBLDONA: Čehinja srušila Italijanku posle tri seta borbe! (FOTO)

Objavljeno: 13.07.24 u 17:35

Krejčikova se opet domogla velikog trofeja

Barbora Krejčikova osvojila je svoju drugu Grend slem titulu u singlu, pobedivši Jasminu Paolini iz Italije u finalu Vimbldona sa 2:1, po setovima 6:2, 2:6, 6:4, nakon skoro dva sata igre.

Jasmina Paolini je još jednom iznenadila sve i stigla do finala Grend slema, nakon što je to postigla i na Rolan Garosu, ali i ovaj put nije uspela da osvoji titulu.

Iako je Krejčikova bila favorit, Paolini je pokazala da se može suprotstaviti favoritima, ali ovoga puta nije uspela da preokrene rezultat u svoju korist.

Barbora je sjajno započela meč, osvojivši brejk već na početku i još jedan u petom gemu, što joj je omogućilo da prvi set osvoji rutinski sa 6:2. Međutim, u drugom setu, Paolini je preuzela inicijativu, dobro servirala i odmah napravila brejk, što joj je omogućilo da povede sa 5:2. Italijanka je zatim osvojila set sa 6:2.

Treći set je bio najuzbudljiviji. Oba igrača su dobro branila svoje servise, ali sve se promenilo u sedmom gemu kada je Paolini izgubila servis. Krejčikova je povela sa 4:3, zatim sjajno servirala za 5:3. Paolini je uspela da odbrani svoj servis, ali nije imala snage za novi brejk.

Krejčikova je tako osvojila svoju drugu Grend slem titulu u singlu, nakon što je pre tri godine trijumfovala na Rolan Garosu. Uz to, ona ima i sedam Grend slem titula u dublu i tri titule u miks dublu.

Jasmina Paolini je ove godine stigla do dva Grend slem finala, ali još uvek čeka na prvu titulu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter