0
Košarka

FOTO: Armand Lenoir / FFBB / KSS

FRANCUZI RAZOČARANI: „Ipak je Srbija vićešampion sveta, sa najboljim igračem na svetu!“

Objavljeno: 13.07.24 u 09:55

Francuzi jednoglasni

Košarkaši Srbije savladali su reprezentaciju Francuske u prvom pripremnom meču otvorenom za javnost pred OI 202479:67 

Sve u svemu, odlična partija Srbije protiv jednog od glavnih kandidata za medalju u Parizu. Odličan timski meč naših momaka, pre svega u odbrani. U napadu je takođe to vrlo dobro izgledalo, a jasno je da će sve to mnogo bolje izgledati kada se momci budu dodatno uigrali. Takođe, Nikola Jokić je meč završio sa 20 poena i 12 asistencija i još jednom pokazao da ga je gotovo nemoguće čuvati.

Nakon meča, košarkaši Francuske izneli su svoja mišljenja o utakmici a većina je bila samokritična i uz to hvalila igru Orlova.

Evan Furnije nije krio nezadovoljstvo posle novog poraza.

– Daleko smo od onoga što želimo. Dominiraju protiv nas, ne igramo kako treba. Ima mnogo toga o čemu treba govoriti… Prema mom mišljenju, jasno je da je problem u napadu, nećemo se lagati. Što se tiče postavljanja igre, ritma i donošenja odluka… Dobro je što smo igrali protiv Srbije kako bismo videli šta treba da radimo. Da bismo bili na svom najboljem nivou, moramo imati više izmene između unutrašnje i spoljašnje igre. Mi, spoljašnji igrači, moramo bolje da se postavimo, a unutrašnji da nam pomognu.

Zna kako može da poboljša svoju igru.

– Lično se dobro osećam, fizički i mentalno. Pokušavam da se prilagodim onome što mi se nudi. Nastavljam da radim i fokusiram se na ono što treba da radim. Treba da budem agresivniji i da povremeno rešavam situacije.

Iskusni Nikola Batum je bio svestan izazova koji ga čeka protiv Jokića i Srbije.

– To je ekipa vicešampiona sveta, sa najboljim igračem sveta, tako da smo očekivali napetu, intenzivnu utakmicu. Dobar početak, kao u Monpeljeu (protiv Nemačke, prim. aut.), ali opet veliki pad u drugoj četvrtini. U drugom poluvremenu imali smo trenutak ponosa, borili smo se mnogo bolje, ali… Imaćemo dva-tri dana odmora da saberemo misli i spremimo se dobro za Orlean. Moramo analizirati ovu utakmicu, kako se lakše postaviti, kako izdržati pritisak u narednim utakmicama… Još jednom, dobro je što nam se ovo dešava sada.

Selektor Francuske: Poraz od Srbije sasvim logičan, udaljavamo se od igre koju želimo

I Geršon Jabusele je znao da će biti teško protiv čete Svetislava Pešića.

– Protiv Srbije, znali smo da će to biti veliki test za nas. Obično, mi treba da napadamo protivnike, a ne obrnuto. Teško smo primenjivali našu igru u napadu i nismo bili dovoljno čvrsti u odbrani, što je deo naše identiteta. Ofanzivno, treba bolje organizovati igru. Bili smo pod pritiskom, pa nismo mogli da postavimo naš sistem. Treba se bolje kretati i olakšati sebi posao. Nismo odigrali dobru utakmicu. To je samo pripremna utakmica, ima još mnogo toga što treba ispraviti. Ali, biće dobro.

Rudi Gober ističe da je još mnogo posla pred Francuskom, domaćinom predstojećih Olimpijskih igara..

– Ima posla, stvari koje treba bolje uraditi s obe strane terena, kolektivno i pojedinačno. Svesni smo situacije i rada koji nas čeka, ali nemamo vremena za brigu. Moramo odmah da se vratimo na posao, ostalo je još petnaest dana do prve utakmice. Uvek je bolje primiti udarce sada, kada ne vode do rezultata. Treba izvući pouke i primeniti ih.

8
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter