7
Domaći fudbal
FK Crvena zvezda

from left Kings Kangwa, Vladimir Lucic, Jean-Philippe Krasso, Lazar Nikolic, Stefan Lekovic, Osman Bukari, Dragoljub Draza Mihailovic, Cica Draza during the Mozzart Super Liga Season 2023/2024 match between Crvena Zvezda and Vojvodina at stadium Rajko Mitic (Marakana) on July 30, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

BRUTALAN PROFIT NA MARAKANI: Zvezda može da bude zadovoljna prelaznim rokom, Kraso i Stamenić doneli novac, a uskoro će i Olajinka!

Objavljeno: 13.07.24 u 19:35

Zvezda je odradila odličan posao ovog leta kada je reč o profitu

Na Marakani je bilo živo nakon završetka sezone u kojoj je Crvena zvezda odbranila duplu krunu. Sportski menadžment kluba je dobro započeo prelazni rok.

Marko Stamenić je krajem juna prešao u Notingem Forest za 5.500.000 evra, ali ga je engleski klub odmah prosledio u Olimpijakos. Početkom jula, Žan-Filip Kraso je napustio Marakanu i za 1.500.000 evra prešao u Pariz.

U danima pred nama Crvena zvezda bi mogla prodati Pitera Olajinku. Nigerijac želi da se vrati u Slaviju iz Praga, jer njegova supruga želi da se porodi u Češkoj. Slavija nudi 1.500.000 evra, dok Zvezda traži 6.000.000 evra. Realno je da će transfer biti realizovan za iznos između 3.000.000 i 4.000.000 evra.

Važno je napomenuti da je Piter Olajinka stigao u Crvenu zvezdu prošlog leta bez obeštećenja, kao i Stamenić i Kraso, pa bi njihova prodaja donela čistu zaradu za crveno-bele. Ukupno, u slučaju realizacije transfera u Slaviju, Crvena zvezda bi na Olajinki, Krasou i Stameniću zaradila 10.000.000 evra, što je ozbiljna suma.

Takođe, Crvena zvezda je ovog leta dovela nekoliko igrača bez troškova. Luka Ilić je stigao sa čistim papirima nakon raskida saradnje sa Mančester sitijem, dok je Portugalac Dalsio došao na preporuku trenera Vladana Milojevića iz kiparskog Apoela.

Vredan pomena je i transfer talentovanog Lazara Jovanovića, koji još nema 18 godina. On je stigao iz Vojvodine za simbolično obeštećenje od 28.000 evra, dok njegova vrednost prema portalu Transfermarkt iznosi pola miliona evra, sa tendencijom rasta.

Prema saznanjima Kurira“, tokom priprema u Rusiji i posle tri odigrane utakmice na turniru „Letnji kup“ u Sankt Peterburgu, Crvena zvezda je dobila ponude za sve trojicu pomenutih igrača od ruskih klubova. Ovo je potvrda za sportski sektor i struku da su dobro obavili posao, te da će cena svih trojice igrača rasti tokom jeseni, kada klub bude igrao evropska takmičenja, bilo Ligu šampiona ili Ligu Evrope.

Crvena zvezda je ovog leta uložila zarađeni novac u dovođenje dvojice igrača iz PortugalaPanamca Pume Rodrigeza iz Famalikaa i Brazilca sa italijanskim pasošem Bruna Duartea iz Fairensea. Na njih dvojicu potrošena su 4.000.000 evra, po dva miliona za svakog. Rodrigez je stigao kao zamena za Osmana Bukarija, koji je prodat Ostinu iz američke MLS lige za 7.000.000 evra.

Iz domaće lige angažovan je Nemanja Stojić, za koga je TSC-u plaćeno 1.000.000 evra, dok je otkup Nasera Đige od Bazela koštao 3.000.000 evra. Korejac Jung Vu Seol je stigao u transferu vrednom 1.200.000 evra. Uskoro bi trebalo da bude ozvaničen dolazak golmana Marka Ilića, za koga će američkom Koloradu biti plaćeno 250.000 evra.

78
15
7 Komentara
  1. Finansihski je to OK. Medjutim, sportski gledano, ova pojacanja mi ne ulivaju poverenje. Nemamo kvalitetnog levog beka sa levom nogom,levog stopera, klasicnu desetku i desno krilo sa desnom nogom. A za Evropu nema igraca ispod 10 miliona evra.

    0
    0
    Odgovori
  2. Toliko Dinamo proda najslabijeg igrača, nemojte više prodavati maglu,,,,Pišite o rashodima koji znatno prevazilaze prihode,,,,,

    2
    3
    Odgovori
    • Ako u Zvezdi prihodi koji su 10 puta veci pd Partizanovih su manji od rashoda, koliko puta su veci rashodi od prihoda Partizana?

      0
      0
      Odgovori
    • Malo vise nego vi vaseg Tudjmana, kojinje sa jos jednim predsednikom Partizana (Bobetko general) organizovao genocid nad srpskim narodom u Hrvatskoj

      4
      2
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter