5
Domaći fudbal
Aleksandar Dragović, Samed Baždar

Crvena Zvezda v Partizan, Kup Srbije, polu finale 24.4.2024 photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

SUNOVRAT SRPSKOG FUDBALA: Očajna sezona nam uništila UEFA koeficijent, evo gde smo na rang listi! (FOTO)

Objavljeno: 12.07.24 u 08:12

Srpski klubovi će krenuti maltene od 0 ove sezone

Pre samo dve sezone, srpski prvak se direktno plasirao u Ligu šampiona, imali smo još jednog predstavnika u kvalifikacijama za isto takmičenje, dok je osvajač Kupa imao zagarantovano mesto u najmanje Ligi konferencija.

Nažalost za samo jednu sezonu u kojoj smo imali rekordni broj učesnika u Evropi, koeficijent je drastično opao i Srbija novu sezonu počinje sa 20. pozicije.

Naša zemlja sada ima 21.775 bodova i ove sezone će imati pet predstavnika u evropskim takmičenjima. Ti klubovi su Crvena zvezda, Partizan, TSC, Vojvodina i Radnički Kragujevac.

Cilj je da što više naših timova stigne do grupne faze i da već u kvalifikacijama osvoje dragocene bodove. Osnovni cilj i zadatak za nacionalni koeficijent treba da bude postizanje 15. mesta.

FOTO: Printscreen

Ovaj cilj deluje kao veoma težaz zadatak, jer Grčka trenutno drži tu poziciju sa 26.625 bodova. Ispred Srbije su i Švajcarska, Danska, Poljska i Ukrajina, dok nam iza leđa opasno preti Hrvatska sa 0.625 bodova manje.

Srpski klubovi nisu igrali prvo kolo kvalifikacija, ali ćemo već u drugom kolu videti Partizan protiv Dinama iz Kijeva u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Vojvodinu protiv Ajaksa u kvalifikacijama za Ligu Evrope, kao i Radnički Kragujevac u kvalifikacijama za Ligu konferencija, gde čeka pobednika meča. Crvena zvezda i TSC će se uključiti u takmičenja u kasnijim fazama.

12
3
5 Komentara
  1. Kada velicas zvezdu da je najodganizovaniji klub u srbiji sto ne napises u zvezdu drzava usla 50 mil.eura zvezda donela bod za srbski koeficijenat klub koji odredjuja pravila fss srbije poltrone koji sede u fss primajy platu znaci sve oko FUDBALA u SRBIJI vrti se oko Sns zvezde i kada pises pisi na tu temu.

    5
    3
    Odgovori
  2. Ne može samo Zvezda da vuče napred a ostali da se šlepaju.
    Ruku na srce i Partizan donosi bodove ali tradicionalno svake druge sezone.
    Ostali su teška buranija koja nas samo bruka.
    Sreća te sledeće sezone imamo samo 4 predstavnika.
    Jedan kamen manje oko vrata koji nas vuče na dno..

    5
    2
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter