0
Košarka

FOTO: Armand Lenoir / FFBB / KSS

SRBIJA RAZBILA FRANCUSKU: Fenomenalni Jokić vodio Srbiju do pobede, sjajna odbrana Orlova u prvom planu!

Objavljeno: 12.07.24 u 23:06

Bravo momci!

Košarkaši Srbije savladali su reprezentaciju Francuske u prvom pripremnom meču otvorenom za javnost pred OI 2024 – 79:67

Nikola Jokić je zbog pet faulova isključen, a meč je završio sa 20 poena i 12 skokova, dok je 15 ubacio Bogdan Bogdanović, 9 poena je ubacio Avramović, a 8 Marinković.

U redovima Francuske, 14 poena uz 10 skokova i 3 asistencije je imao Viktor Vembanjama, 12 i 2 skoka je upisao Jabusele, dok je 9 poena i 3 asistencije imao Frenk Nilikina, a Matijas Lesor 8 poena, 3 skoka i 1 asistenciju.

Sve u svemu, odlična partija Srbije protiv jednog od glavnih kandidata za medalju u Parizu. Odličan timski meč naših momaka, pre svega u odbrani. U napadu je takođe to vrlo dobro izgledalo, a jasno je da će sve to mnogo bolje izgledati kada se momci budu dodatno uigrali.

FOTO: Armand Lenoir / FFBB / KSS

Francuzi su bolje ušli u meč i uspeli su da održe prednost tokom gotovo čitave prve četvrtine. Sjajno su šutirali Trikolori za tri, pa su u jednom trenutku otišli na dvocifrenu prednosti, a dve trojke postigao je novi igrač Partizana Frenk Nilikina. Ipak, mini serijom 5:0 u samoj završnici prvog perioda, Orlovi smanjuju razliku na prihvatljivih pet razlike.

Zato smo u drugom periodu zaigrali znatno bolje, a veću ulogu u odnosu na početak meča dobio je trostruki NBA MVP, Nikola Jokić. Sjajno smo izgledali u napadu, a čini se da smo mogli i više poena da postignemo, s obzirom da smo promašili par otvorenih šuteva.

FOTO: Armand Lenoir / FFBB / KSS

A, onda se i odbrana uključila u igru, pa su Orlovi preuzeli potpunu kontrolu nad utakmicom. Od rezultata 27:23 za Francusku, stigli smo do 39:27 za Srbiju. Dakle, Trikolori više od pet minuta nisu mogli koš da postignu. Na pauzu se otišlo za prednošću Srbije od 45:32.

U nastavku je bilo bitno održati prednost, a to nije bilo nimalo lako protiv motivisanog domaćina. Uspeli su u završnici trećeg perioda da smanje prednost Srbije na jednocifrenu razliku.

Tako smo sa neizvesnošću ušli u zadnji period, a posebno napeto je postalo kada je Nikola Jokić zaradio peti faul. U tim trenucima prišli su Trikolori na šest poena minusa, ali Orlovi su još jednom pokazali da nisu jedan igrač, pa su do kraja samo uvećali razliku, tako da drame nije bilo.

30
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter