0
Olimpijske igre Pariz 2024

Stefan Jovic (R) and Tremont Waters during the FIBA World Cup 2023 Group B match between Srbija and Puerto Rico at Araneta Coliseum on August 28, 2023 in Manila, Philippines. (Photo by Starsport.rs ©)

PROBLEMI ZA RIVALE SRBIJE NA OLIMPIJSKIM IGRAMA: „Želimo da na adekvatan način budemo tretirani i da nam pruže ljubav iz saveza“

Objavljeno: 12.07.24 u 16:24

Tremont Voters je nezadovoljan načinom na koji se savez ophodi prema košarkašima Portorika

Voters je briljirao tokom polufinalnih i finalnih utakmica, čime je pomogao Portoriku da osvoji kartu za Pariz pobedivši Litvaniju rezultatom 79:68 u odlučujućem meču.

Nakon velike pobede, Voters se obratio svojim pratiocima na Instagramu, izbegavši da jasno definiše problem, ali je poslao snažnu poruku.

Protekle tri nedelje nisam mogao da spavam kako treba, ali to nije uticalo na moju igru. Ne želim da stvaram konflikt niti da kritikujem savez, već da podignem svest i izazovem promene. Svi želimo poštovanje, kao što strastveno predstavljamo Portoriko. Samo zato što vam neko obeća da će se pobrinuti za sve, ne znači da će tako i biti – napisao je Voters.

Poštujemo bivše igrače koji su nam utabali put, ali kako vreme prolazi, resursi i tretman saveza prema igračima trebaju da se poboljšaju. Koledž sportisti sada zarađuju, a moji saigrači i ja nismo imali tu priliku, ali smo srećni zbog mlađih generacija. Dugo smo se borili za prava sportista i tako treba da bude i u budućnosti. Ako dajemo sve od sebe, očekujemo isto od onih koji nas podržavaju – dodao je Voters.

Nastavio je istim tonom.

Uvek dajem maksimum za nacionalni tim, čak i kada imam povrede. Znam mnoge priče igrača koji su prolazili kroz teške situacije bez da je iko znao. Zato govorim u ime svih nas – želimo adekvatnu brigu i podršku od saveza kao što mi dajemo sve za Portoriko na terenu. Ne brinem ako me ‘ugase’, govorim za sve one koji misle da nemaju pravo. Stojim iza svojih reči i neću dozvoliti da plasman na OI zataška problem. Olimpijac sam na terenu i u životu.

Košarkaši Portorika će svoj prvi susret na Olimpijskim igrama odigrati protiv Južnog Sudana.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter