0
Košarka

FOTO: X/@KSSrbije

(POLUVREME) KAKVA IGRA SRBIJE: Pešićevi Orlovi predvođeni najboljim košarkašem na svetu razbijaju Francuze! (VIDEO)

Objavljeno: 12.07.24 u 21:54

Sjajno poluvreme Srbije

Košarkaši Srbije u Lionu igraju prvi pripremni meč otvoren za javnost pred nastup na Olimpijskim igrama u Parizu. Rival Orlova je reprezentacija Francuske, a izabranici Svetislava Pešića imaju prednost nakon prvih 20 minuta – 45:32 (18:23, 27:9)

Orlove predvodi najbolji košarkaš sveta Nikola Jokić sa 17 poena, 9 skokova. Vanja Marinković dodao je 8 poena, a Ognjen Dobrić 7.

Naši momci odigrali su dve utakmice iza zatvorenih vrata i oba puta savladali reprezentaciju Holandije, tako da je ovo prva prava provera za Pešićeve momke.

Selektor je pomalo iznenadio startnom petorkom, pre svega jer su se tu našli i Jokić i Milutinov. Ipak, to uopšte nije loše izgledalo, pre svega defanzivno, jer su naši momci odlično odgovorili tandemu Gober – Vembanjama. Pored njih tu su bili Avramović, Bogdanović, Dobrić.

Francuzi su bolje ušli u meč i uspeli su da održe prednost tokom gotovo čitave prve četvrtine. Sjajno su šutirali Trikolori za tri, pa su u jednom trenutku otišli na dvocifrenu prednosti, a dve trojke postigao je novi igrač Partizana Frenk Nilikina. Ipak, mini serijom 5:0 u samoj završnici prvog perioda, Orlovi smanjuju razliku na prihvatljivih pet razlike.

Zato smo u drugom periodu zaigrali znatno bolje, a veću ulogu u odnosu na početak meča dobio je trostruki NBA MVP, Nikola Jokić. Sjajno smo izgledali u napadu, a čini se da smo mogli i više poena da postignemo, s obzirom da smo promašili par otvorenih šuteva.

A, onda se i odbrana uključila u igru, pa su Orlovi preuzeli potpunu kontrolu nad utakmicom. Od rezultata 27:23 za Francusku, stigli smo do 39:27 za Srbiju. Dakle, Trikolori više od pet minuta nisu mogli koš da postignu.

Sve u svemu, odlično poluvreme Srbije. Itekako se može protiv Vembanjame i Gobera u tandemu, itekako Jokić i Milutinov mogu zajedno, a s obzirom da nam je ovo prva prava priprema, sve izgleda i više nego dobro.

17
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter