3
Domaći fudbal
FK Crvena zvezda - FK Partizan

Milan Rodic (R) and Arandjel Stojkovic during the derby derbi veciti Mozzart Super Liga Season 2023/2024 match between Crvena Zvezda and Partizan at stadium Rajko Mitic (Marakana) on April 20, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

NOVA KLUPSKA RANG LISTA UEFA: Evo gde su Zvezda i Partizan, a gde ostali srpski klubovi! (FOTO)

Objavljeno: 12.07.24 u 15:34

Zbog loših rezultata prošle sezone dosta klubova je palo na listi

UEFA je nedavno objavila ažuriranu listu evropskih fudbalskih klubova, rangiranih prema učinku u poslednje četiri sezone u evropskim takmičenjima. Ova lista ne uzima u obzir trenutnu sezonu 2024/25, te su svi klubovi za nju dobili koeficijent 0.000. Poredak je formiran na osnovu rezultata ostvarenih od sezone 2020/21 do 2023/24.

Na vrhu liste nalazi se Mančester siti sa koeficijentom 123.000, dok je na drugom mestu aktuelni šampion Lige šampiona, Real Madrid, sa koeficijentom 119.000. Treće mesto zauzima Bajern Minhen sa 108.000. Među prvih deset klubova nalaze se još Liverpul, Roma, Pari Sen Žermen, Viljareal, Borusija Dortmund, Čelsi i Inter. Novi šampion Nemačke, Bajer iz Leverkuzena, rangiran je na 11. mestu.

Što se tiče srpskih klubova, Crvena zvezda je zauzela 50. mesto, dok je Partizan na 75. mestu.

Čukarički se našao na 179. mestu, Vojvodina na 212, TSC na 255, dok su Radnički iz Kragujevca i Radnički iz Niša zauzeli 266. i 267. mesto.

10
3
3 Komentara
  1. Pa, da vam kazem nesto….
    Partizan se pri svem jadu koliko ga handre ove janjicarske urotnicke sile,dobro i drzi jer je bio oko 70-80 pozicije i kad je bivao sampion,pre sest sedam godina.
    A sto se Cergarke tice, to je plasman srpskog budzeta u Evropi. Mozda ce neko i da se izcudjava mojim kozerickim navodima, ali kako se u nju trpa ne izgleda mi to bas nesto wau,zar ne!?
    Mnogo bitnije je za Partizan da eliminise npr Dinamo Kijev i udje u grupnu fazu Lige Evropa, makar…! A sto se Cergarke tice, neka radi sta godj, hoce, e bas me zaboli leva peta desne noge,mislim one rezervne, hm-nefudbalske!

    4
    0
    Odgovori
  2. Mislim da na kraju kad se podvuče crta rezultati u Evropi govore sve sami za sebe..
    Da nije dobrih rezultata Zvezde i prosečno svake druge sezone Partizana ova naša buranija ne bi ni igrala Evropu..
    Treba da ljube noge i Zvezdi a i Partizanu (svake druge sezone otprilike).

    3
    3
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter