0
ATP
Novak Đoković

FOTO: X/@Wimbledon

KO JE ČOVEK SA MAGIČNIM PRSTIMA? Francuski fizio otkrio kako je vratio Novaka na teren posle samo par nedelja od operacije!

Objavljeno: 12.07.24 u 08:58

Novak se ekspresno vratio na teren, a za sve je zaslužan ovaj čovek

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković će se ovog petka suočiti sa Lorencem Musetijem u polufinalu Vimbldona, a poslednje pripreme i treninzi su u punom jeku.

Srećom, Srbin je u vrhunskoj formi nakon povrede na Rolan Garosu i operacije, a ključnu ulogu u njegovom brzom oporavku odigrao je fizioterapeut Žan Žorž Selije.

U intervjuu za poznati francuski sportski list „L’ekip“, Selije je otkrio detalje o tome kako je pomogao Đokoviću da se oporavi nakon operacije. Prema njegovim rečima, planirao je put u Maroko kako bi radio sa fudbalerima, ali je promenio planove kada je dobio poziv od Novaka.

Oporavljati Novaka Đokovića, jednog od najvećih sportista na svetu, to je nešto što se ne odbija – kaže Francuz.

Selije je imao težak zadatak da Novaka pripremi za Vimbldon u kratkom vremenskom roku. Operacija je obavljena 5. juna, a Vimbldon je počeo 1. jula. Novak je prošao kroz kompletnu rehabilitaciju uz pomoć Selijea.

Hirurzi su preporučili Novakovom timu da me kontaktiraju. Bili su u kontaktu i sa terapeutom iz Dalasa, ali su na kraju odabrali mene – navodi Selije, kojeg nazivaju čovekom sa magičnim prstima. Tokom svoje karijere, Selije je pomagao mnogim sportistima, uključujući i oporavak čuvenog fudbalera Đibrila Sisea.

– Radio sam sa mnogim velikim sportistima, olimpijskim šampionima, ali nisam znao da postoji čovek sa takvom snagom volje kao što je Đoković.

Selije se pridružio Novaku pet dana nakon operacije i radio je s njim u Beogradu, Crnoj Gori i Londonu.

To je značajna avantura koju neću skorije zaboraviti. Sa mnogim sportistima deluje da daju sve od sebe, ali Novak… sa njim sam ušao u neku novu dimenziju. On ima jedinstvenu moć i unutrašnju snagu koju nosi sa sobom.

Selije je takođe podelio utiske iz Srbije.

Kada sam stigao u Srbiju Novak nije bio najbolje posle operacije, ali mi je vrlo brzo pokazao neverovatno samopouzdanje. U narednom periodu, Novak se prepustio mojim rukama. Nije odbijao zadatke i poštovao je šta mu zadam. Dao sam mu program za mišiće, mučio se. Morali smo da mislimo kako da se vrati u takmičenje, a ne samo o meniskusu kolena.

Napredak je bio očigledan već nakon dva sata terapije.

Posle dva sata je osetio poboljšanje. Rekao mi je: Žan Žorž, pa ja hodam normalno. Iako sam mu rekao da će odmah sledeće večeri moći normalno da hoda. Razgovarali smo na veoma dobrom francuskom. Jednog dana smo na Vimbldonu sreli Sebastijana Grožana. Rekao sam Grožanu kako mi prija što imam sa nekim da pričam na francuskom jeziku. A, Novak se potom ubacio i rekao da i sa njim isto pričam na mom jeziku. Bio je ljut što sam zaboravio da i on govori odlično francuski – nasmejao se Selije.

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter