0
ATP
novak đoković

FOTO: X/@Wimbledon

IDEMOOO: Đokovića set deli od plasmana u finale Vimbldona!

Objavljeno: 12.07.24 u 19:59

Gledamo odličan tenis na Centralnom terenu

Novak Đoković igra polufinale Vimbldona, a rival mu je Italijan Lorenco Muzeti. Srpski teniser nakon sat i 50 minuta igre vodi sa 2:0 i na pragu je novog finala Vimbldona – 6:4, 7:6 (7:2)

Odličan je otvorio prvi set Novak, bez oscilacija, sigurno, ali uspeo je u završnici da ga zakomplikuje. Igralo se gem za gem sve do šestog gema u prvom setu, kada je Đoković uspeo da napravi brejk. U narednom je Nole sigurnim servisom potvrdio brejk.

Mogao je da reši sve Novak i u narednom osmom gemu, imao je 0:30, ali je Italijan ipak uspeo da sačuva svoj servis. To je možda malo i poremetilo Đokovića, jer je Muzeti uspeo da napravi brejk u narednom gemu, tako što je prethodno spasio dve set lopte.

Međutim, Novak je Novak, pa je već u narednom gemu napravio brejk sa jednim izgubljenim poenom i stigao do vođstva.

U drugi set je Nole slabije ušao, pa je Lorenco započeo taj period meča sa brejkom. Međutim, nije dugo trebalo Novaku da vrati stvati u svoje ruke i vraća brejk u šestom gemu i to sa nulom.

U nastavku meča videli smo odličan tenis na obe strane, i jedan i drugi sigurni su bili u svojim servis gemovima, pa prilika sa brejk i nije bilo. Sve do 12. gema.

Imao je Nole šansu za brejk i samim tim set, ali dobrim servisom Italijan to spašava i odvodi drugi set u taj-brejk. A, tu je Novak neprevezaniđen što je i ovog puta potvrdio. Dobio ga je rezultatom 7:2 i tako došao do 2:0 u setovima

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter