1
EURO 2024
Geret Sautgejt

Foto: X/@England

ENGLEZI KONAČNO ODLUČILI: Poznata sudbina Gereta Sautgejta na klupi „Gordog Albiona“!

Objavljeno: 12.07.24 u 11:33

Sautgejt je i pre samog prvenstva Evrope od strane javnosti već ocenjen kao bivši selektor

Geret Sautgejt će nastaviti da vodi fudbalsku reprezentaciju Engleske tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026. godine, izveštava britanski „Dejli mejl“.

Sautgejt, koji je preuzeo ulogu selektora Engleske 2016. godine, trenutno ima ugovor sa Fudbalskom asocijacijom Engleske koji ističe krajem ove godine. Engleska reprezentacija će u nedelju odmeriti snage sa Španijom u finalu Evropskog prvenstva u Berlinu.

Britanski mediji podsećaju da je Sautgejt pre početka turnira najavio mogućnost povlačenja sa mesta selektora ako Engleska ne osvoji titulu evropskog šampiona.

Sautgejt ima ugovor do decembra, a pregovori o nastavku saradnje biće održani posle EP. Čelnici FA žele da Sautgejt ostane selektor i da produži ugovor. Oni planiraju da Sautgejt vodi Engleze u kvalifikacijama za SP bez obzira na ishod nedeljnog finala EP sa Španijom – navodi „Dejli mejl“.

Takođe, britanski mediji ističu da Englesku u septembru očekuju utakmice Lige nacija protiv Irske i Finske.

0
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter