8
Fudbal

Head coach Dragan Stojkovic of Serbia reacts during the UEFA EURO 2024 group stage match between Denmark and Serbia at Munich Football Arena on June 25, 2024 in Munich, Germany. (Photo by Pedja Milosavljevic/DeFodi Images)Pedja Milosavljevic/STARSPORTPedja Milosavljevic/STARSPORT

OVDE SE NE ZNA KO PIJE A KO PLAĆA: Ovo su razlozi zašto Dragan Stojković Piksi ostaje na mestu selektora!

Objavljeno: 11.07.24 u 17:11

Dragan Stojković Piksi ostaje selektor fudbalske reprezentacije Srbije, potvrđeno je Kuriru iz FSS

Bez obzira na loš rezultat na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, neće doći do promene na mestu selektora. Iako su se pojedine strukture u FSS zalagale za smenu Dragana Stojkovića, predlagale stručnjaka iz inostranstva, kontaktirali Joakima Leva i Feliksa Magata, na kraju će sve ostati po starom.

Dragan Stojković Piksi ima ugovor sa FSS do 2026. godine, potpisan nekoliko nedelja pred početak EURO 2024 u Nemačkoj. Tu je i visoka selektorska plata od 1.400.000 evra, te penali koji bi morali da budu plaćeni, ukoliko ne dođe do sporazumnog raskida saradnje.

Prema saznanjima Kurira Dragan Stojković Piksi došao je iz Pariza u Beograd, gde će u narednih nekoliko dana imati važne sastanke. Izvršni odbor FSS, u krnjem sastavu, jer su dvojica članova podneli ostavke, trebalo je da o sudbini Dragana Stojkovića odlučuje u petak 12. jula.

Serbia’s Srdjan Mijailovic (R) and head coach Dragan Stojkovic during the UEFA EURO 2024 group stage match between Denmark and Serbia at Munich Football Arena on June 25, 2024 in Munich, Germany. (Photo by Pedja Milosavljevic/STARSPORT)

Međutim, sednica je otkazana zbog sezone odmora i još nije poznato kada će biti održana. Mada postoje određene indicije da ona ipak bude upriličena u petak. Izveštaj o analizi igara reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu koji su spremili selektor Dragan Stojković Piksi i sportski direktor Stevan Stojanović, je spreman i čeka da bude prezentovan rukovodiocima FS Srbije.

Prvo takmičenje u koje će Dragan Stojković povesti Srbiju biće elitni A rang Lige nacija tokom jeseni, a onda u proleće 2025. kreću kvalifikacije za Mundijal koji će godinu dana kasnije biti održan u SAD, Kanadi i Meksiku.

U septembru kreće Liga nacija, Srbija igra protiv Španije, Danske i Švajcarske. Ostaje da se vidi koje igrače će Dragan Stojković pozvati na okupljanje. Još su sveže afere koje su potresale reprezentaciju pred put, tokom odlaska u Nemačku, ali i za vreme boravka na Evropskom prvenstvu. A, bilo je stvarno mnogo. Previše. Da li će biti mesta za Dušana Tadića, Aleksandra Mitrovića i još nekoliko fudbalera, koji su tokom EURO davali kontradiktorne izjave u odnosu na selektora. Ostaje pod upitnikom i status braće Sergeja i Vanje Milinkovića-Savića, Nemanje Gudelja, kao i još nekoliko fudbalera.

Serbia’s Dusan Tadic (C) with the ball during the UEFA EURO 2024 group stage match between Denmark and Serbia at Munich Football Arena on June 25, 2024 in Munich, Germany. (Photo by Pedja Milosavljevic)

Očigledno je da će doći do ozbiljnih promena u igračkom kadru fudbalske srpske reprezentacije. Državni tim vapi za novom i svežom krvi, za mladim fudbalerima željnim dokazivanja, ali i momcima sa jasnim i izraženim nacionalnim stavom. Verovatno će ulogu lidera nove generacije preuzeti Dušan Vlahović, Lazar Samardžić, Ivan Ilić

Vreme će pokazati. A, septembar je blizu.

7
24
8 Komentara
  1. Ovo je sprdnja na nivou toga što Bajden vodi SAD… Totalna degradacij svake struke i stručnosti. Realno, sa par informacija o nečemu vlastodržac misli da o tome sve zna i bira onoga ko će njegova igranja da sprovodi u odeđenoj oblasti, na korak dalje devastirajući bolno tu oblast…

    0
    0
    Odgovori
  2. Kod nas sve naglavačke: umesto da smene jednog čoveka, sdlektora, koji je ovo sve zakuvao, oni smenjuju sve igrače! To bi bilo isto, kao kad bi se desilo, nedaj Bože, da „neodgovorni“ glasači ne izglasaju predsednika države – morali smeniti stanovnike države.

    2
    1
    Odgovori
  3. Znase ko plaća narod Srbije ušla lopovska banda u fudbalski savez Srbije čovek ih ima sve uruči i nesmetano da ga smene velike su pare podeljene u organizaciji fudbalskog saveza istina će izaći navedeno kad tad

    2
    0
    Odgovori
  4. Državni tim vapi za novim selektorom kao i za novom rukovodstvom saveza.
    Sve ostalo je kriminal i nastavak Karadžizacije našeg fudbala!

    2
    1
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter