0
Košarka

FOTO: X/@usabasketball

AMERI UPALILI MOTORE PRED OI 2024: Rutinska pobeda SAD nad Kanadom, Embid se „posvađao“ sa FIBA pravilima! (VIDEO)

Objavljeno: 11.07.24 u 08:39

Sigurni Ameri u prvom pripremnom meču

Košarkaši SAD odigrali su prvi pripremni duel pred početak Olimpijskih igara i bez većih problema savladali reprezentaciju Kanade rezultatom 86:72.

Meč u Las Vegasu bio je prvi test za izabranike Stiva Kera, a samu utakmicu nisu najbolje otvorili. Imali su Amerikanci minus od sedam poena tokom prve deonice, ali su već u drugoj uspeli da preuzmu vođstvo. Do kraja meča, razlika je samo rasla.

Najbolji je bio poenterski Entoni Edvards sa 13 poena, jedan manje je dodao Stef Kari, dok je Džru Holidej završio sa 11 poena. Ipak, ubedljivo najbolji igrač na meču bio je Entoni Dejvis sa 10 poena i 11 skokova.

Kod Kanade se najvše istakao Ar-Džej Beret sa 12 poena, dok su Dilon Bruks i Šej Gildžijus Aleksander dodali po 10.

Takođe, izdvaja se momenat da se Džoel Embid posvađao sa FIBA pravilima i da će morati da navikne na drugačiji tretman. Meč je završio sa pet poena, uz 50 posto šuta iz igre, imao je četiri izgubljene lopte i sa faulovima je završio meč već na pola treće deonice.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter