0
Sportske igre mladih

FOTO: SIM

Završeno Državno finale 11. sezone Plazma Sportskih igara mladih (FOTO)

Objavljeno: 10.07.24 u 08:42

Sportske igre mladih dostigle vrhunac

Završeno je Državno finale 11. sezone Plazma Sportskih igara mladih na Zlatiboru. U četvrtoj fazi takmičenja za plasman na Međunarodno finale borili su se rukometaši i teniseri u kategoriji 2010.i mlađi/đe u obe konkurencije.

Na terenima Studentskog odmarališta „Ratko Mitrović“ na Zlatiboru igrale su se finalne utakmice u rukometu dok je na teniskim terenima na Zlatiboru održano finale u tenisu.

FOTO: SIM

Mnogo preokreta, lepu igru, borbenost i maštovitost u akcijama videli smo u finalnim mečevima u rukometu i tenisu.

Ekipa Gracije sa Dunava iz Apatina u finalu pobedila je ekipu Kraljevčanke iz Kraljeva.

Konačni rezultat je bio 21:12 za Gracije sa Dunava. Najefikasnija u ekipi Apatinki bila je Matea Balać sa 15 postigunitih golova.

Finale u muškoj konkurenciji bilo je neizvesno do samog kraja. RK Metalopastika savladala je RK Omladinac iz Gornjeg Milanovca sa 17:15. Najbolji strelac utakmice bio je Mihailo Stojčević iz RK Metaloplastika sa sedam postignutih golova.

Ništa manje zanimljiva nisu bila ni finala u tenisu gde su svoj talenat, umeće i posvećenost igri pokazali pobednici Lazar Đokić iz Prokuplja i Danica Marjanović iz Niša.

FOTO: SIM

Svečana dodela medalja upriličena je u okviru hotelskog kompleksa „Titova vila“ na Zlatiboru.

Međunarodna završnica Plazma Sportskih igara mladih održaće se u Splitu od 19-24. avgusta.

RUKOMET plasman

Devojčice

1. Gracije sa Dunava (Apatin)

2. Kraljevčanke (Kraljevo)

3. RK Smederevo (Smederovo)

Dečaci

1. RK Metaloplastika (Šabac)

2. RK Omladinac (Gornji Milanovac)

3. Čimprte (Kikinda)

TENIS plasman

Devojčice

1. Danica Marjanović(Niš)

2. Lena Kukić (Novi Sad)

3. Sofija Rajačić (Beograd)

Dečaci

1. Lazar Đokič (Prokuplje)

2. Radovan Petrovič (Niš)

3. Filip Jovanović (Niš)

Prema Pravilniku Plazma Sportskih igara mladih na Međunarodnu završnicu u Splitu idu prvoplasirane ekipe u rukometu iz obe konkurencije i po dvoje prvoplasiranih u obe konkurencije u tenisu.

FOTO: SIM

Sva takmičenja i aktivnosti u okviru Plazma Sportskih igara mladih u potpunosti su besplatni za sve učesnike od prvog do poslednjeg nivoa takmičenja na čemu možemo biti zahvalni svim sponzorima i partnerima igara:

MOK, UEFA, FIDE, FIBA i Evropska komisija kao i Kompanije Bambi a.d.,Coca-Cola HBC, NIS AD, Banka Poštanska Štedionica, Kompanija Dunav osiguranje AD, Millennium Team, Podravka, Topps, Telekom Srbija, Banca Intesa, Medical Innovation Solutions.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter