2
EURO 2024
Rade Bogdanović

FOTO: Printscreen/YouTube

RADE BOGDANOVIĆ SE NE SLAŽE SA ODLUKOM SUDIJE: „Što se tiče penala, sramota za UEFA“ (VIDEO)

Objavljeno: 10.07.24 u 23:18

Penal koji je Englesku vratio u život

Fudbalski analitičar Rade Bogdanović izrazio je nezadovoljstvo suđenjem na meču između Holandije i Engleske, ocenjujući da je dosuđeni jedanaesterac za izabranike Gareta Sautgejta bio prestrogo dosuđen.

Kontroverzni momenat se dogodio u 16. minutu utakmice kada je defanzivac Holandije, Denzel Damfris, krenuo otvorenim đonom na napadača Engleske, Harija Kejna. Sudija Feliks Cvajer nije odmah dosudio penal, ali nakon pregleda VAR-a, odlučeno je da postoji osnova za najstrožu kaznu.

Hari Kejn je bio precizan sa bele tačke, donoseći Engleskoj izjednačenje (1:1). Ipak, Bogdanović smatra da je odluka bila pogrešna.

Sadržajno i dinamično prvo poluvreme, to smo i očekivali. Obe selekcije su pokazale dobar fudbal. Što se tiče penala, sramota za UEFA, da prezentuje ovakve sudije i ovakvo suđenje. Nije korektno. Igrao sam centarfora, igrač nije uticao kako će ovaj da šutne. Posle šuta lopta je bila kod prečke, bila je savijena desna noga odbrambenog igrača Holandije. Kontakt je bio minoran i po mom mišljenju nije bio uslov za penal. Suđenje je jako loše – rekao je Bogdanović gostujući na „RTS“.

14
1
2 Komentara
  1. U ovom vremenu mi imamo potrebu za nekom drugom istinom i potreba nam je za takvom osobom koja će oštrije kritikovati ili ukazivati na problematika. Da nije dobar RTS ga nebi zvao za svaku utakmicu da da svoj komentar a mnogi i očekuju kritiku jer neživimo u idealnom Svetu.

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter