8
Domaći fudbal
Superliga Srbije

during the derby derbi veciti Polufinale Semifinals Kup Srbije Season 2023/2024 match between Crvena Zvezda and Partizan at stadium Rajko Mitic (Marakana) on April 24, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

LEGENDA PARTIZANA JASNA: Oglasio se povodom želje Zvezde da „preotme“ titulu crno-belih 1986. godine!

Objavljeno: 10.07.24 u 09:55

Partizan i Zvezda su u novom sukobu

Bivši igrač Crvene zvezde i legenda Partizana, Milko Đurovski poručio je da će crveno-beli morati da dokažu jasnu krivicu ljutog rivala da bi nešto mogli da urade sa ovim procesom.

Veliku buru u javnosti izazvala je vest da će Crvena zvezda podneti zahtev Fudbalskom savezu Srbije za dodelu titule iz 1986. godine. Jedan od učesnika poslednjeg kola te sezone, Milko Đurovski, ekskluzivno za čitaoce Informera izneo je svoje mišljenje o ovom slučaju.

Nije mi jasno zašto sada u Zvezdi traže titulu iz 1986. godine!? Večiti rivali se uvek podbadaju između sebe i teraju inat umesto da gaje zdravo rivalstvo bazirano na prijateljstvu i međusobnom uvažavanju – poručio je Đurovski na početku razgovora.

Slavni napadač osvrnuo se na poslednje kolo u kojem je gol razlika odlučivala o šampionu Jugoslavije. Zvezda je morala da pobedi Sarajevo ubedljivije nego što bi Partizan pobedio Željezničar, što se i dogodilo.

Naša utakmica u Sarajevu je počela na vreme, dok je meč Partizana malo kasnio jer su se opraštali neki igrači. Za ostale ne mogu da tvrdim, ali garantujem da naš meč protiv Sarajeva nije bio namešten! Sarajevo je tada igralo bez nekoliko važnih igrača i mi smo to iskoristili, poveli smo na vreme i onda slušali vesti iz Beograda. Kada smo poveli sa 4:0 prestali smo da igramo jer smo shvatili da će Partizan dati onoliko golova koliko mu je bilo potrebno – naglasio je Đurovski.

Poznato je da je tadašnji predsednik Fudbalskog saveza Jugoslavije, Slavko Šajber, poništio čitavo kolo i naložio da se ponovi. Partizan je odbio da izađe na teren i izgubio je službenim rezultatom 3:0. Uoči naredne sezone, svi klubovi osumnjičeni za nečasne radnje kažnjeni su oduzimanjem šest bodova.

Po mom mišljenju spornija je bila sledeća sezona u kojoj je Vardar postao šampion zato što je većina drugih klubova počela sezonu sa -6 bodova zbog kazne. Ako je već nešto trebalo da se učini, onda smatram da bi najpoštenije bilo da se poništi cela ta sezona 1985/86, pa i ona sledeća! Svi klubovi su na neki način bili krivi, bilo je mnogo sumnjivih rezultata i nemoguće je dokazati tačno ko je i u kojoj meri kriv – iskren je bio Đurovski.

Jedan od retkih fudbalera koji je igrao za oba večita rivala istakao je da je u to vreme Partizan mudrije poslovao i zapitao se da li Crvena zvezda ima nove dokaze o slučaju.

Pretpostavljam da u Zvezdi sada imaju neka dokumenta kojima mogu da dokažu svoju nevinost ili krivicu Partizana, ukoliko to nije slučaj onda ne razumem zašto sada pokreću tu temu!? Partizan je pametnije radio u to vreme i to je cela istina – rekao je Đurovski.

Na kraju razgovora, Đurovski je podelio zanimljivu anegdotu koja do sada nije bila poznata javnosti.

Zanimljivo je to što sam ja u trenutku kada se igralo poslednje kolo već dogovorio prelazak u Partizan, a protiv Sarajeva sam postigao het-trik. Kada sam stigao u Humsku pitali su me „Čoveče, zašto si odigrao toliko dobro kada si znao da dolaziš kod nas? Zar nisi hteo da igraš Kup šampiona“?

Odgovorio sam im da dok nosim dres Zvezde, ginem za njega, kao što ću sada ginuti za crno-bele – zaključio je Milko Đurovski.

21
10
8 Komentara
  1. Gledao sam utakmicu u Beogradu i svi su pratili rezultat iz Sarajeva i bili u čudu zbog rezultata.Zbog čega? Za one koji ne znaju,u prvom delu prvenstva Sarajevo je dobilo Zvezdu 2:0 na Marakani a Partizan je dobio Željezničar sa 2:0 u Sarajevu. Ne treba ništa više reći. Sve jasno tko je namestio utakmicu.

    0
    0
    Odgovori
  2. Nista se ne radi niti pokrece slucajno, verujte mi!
    Cilj je dok su sadasnji vetrovi na vrhu piramide, odnosno planine , da se krive Drine proslosti isprave i vetrovi iskoriguju po zeljama trenutnih apsolutista u srpskom fudbalu. Malo im je sto su apsolutno izdominirali, kako god i na koji god nacin, da rivala dodatno ukopaju „pod crnu zemlju“. To je zloca, to je bolesna pre-gordost i vodjenje „pizme“ do unistenja!
    Neka se ne nadaju da ce to proci tek tako. Uveren sam da to proci ne moze bez revolucije,ali bass! Slobodno ovo objavite. Opasna je ovo igra i bojim se svega. Partizanu je dogorelo do ispod noktiju, narod je ogorcen i nije to masa koja se sme olako podceniti. Onaj ko upravlja ovim procesima mora dobro da se zamisli kuda se to sa ovim krenulo?. ALo, ljudi, sudske instance tadasnje, pre koliko decenija su donele takve presude,suludo je uopste razmisljati da se te stvari iskopavaju.To bi bio pocetak iskopavanja jos tezih pitanja,hocemo li se baviti prosloscu samo. A srpski fudbal je potonuo u Savu i Dunav u potpunom beznadju.

    4
    1
    Odgovori
  3. CIGANSKA UTOPIJA ! TRAZE NESTO STO NISU NI ZASLUZILI. KOJI MORONI U FUDBALU. ZRELI ZA PSIHIJATRIJU PA U ZATVOR .PRIZNAJU DA SU MESTILI SAD NJIH KRIVICNO GONITI.

    6
    3
    Odgovori
  4. CIGANSKA UTOPIJA ! TRAZE NESTO STO NISU NI ZADLUZENI. KOJI MORONI U FUDBALU. ZRELI ZA PSIHIJATRIJU PA U ZATVOR

    4
    2
    Odgovori
  5. Dokle na mufte da trazite i dobijete nesto sto niste dobili, sramote jedne kako vas nije stid, vidi se da ste patoloski tip kolektiva i da zivite od nedobijenog..To vam je nasledna osobina, bolesnici u genima. Nema nista od toga iako se nadate pomoci drzavnih organa.

    5
    1
    Odgovori
  6. Bravo Milko. Bio 7 ostao veliki zvezdaša, ali i pravi sportista, takmičar. „Ko bude bolji pobediće, a ja ću se truditi da ja budem taj!“
    Brat Boško nije ni upola njega, ni po kvalitetu, ni po sportskom duhu.

    7
    2
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter