0
Domaći fudbal

Dragoljub Zbiljic FK Vojvodina predsednik 23.6.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

PREOKRET: Vojvodina podržala Partizan u borbi protiv odluke Fudbalskog saveza Srbije!

Objavljeno: 09.07.24 u 14:52

Mnogo se prašine diglo oko odluke da se uvede pravilo o dva bonusa.

Fudbalski savez Srbije najavio je da će od naredne sezone biti na snazi pravilo o dva bonus igrača, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo u redovima Partizana.

Iako se činilo da su svi ostali timovi podržali ovu inicijativu, izgleda da će i Vojvodina podržati ‘crno-bele’:

Imao sam juče telefonski razgovor sa predsednikom FSS gospodinom Džajićem i očekujem mejl od FSS na osnovu koga ću izaći pred IO Zajednice. Ono što će biti moj predlog kao predsednika zajednice Super i Prve lige Srbije je da poštujemo zakon uvek i na svakom mestu, a to znači da se pravilo o dva bonusa primenjuje od sezone 2025/26, s obzirom na to da smo na 10 dana od početka takmičarske sezone – rekao je Zbiljić za Tanjug, te potom dodao:

Dragoljub Zbiljic FK Vojvodina predsednik 23.6.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Takođe, predložiću svom IO da još jednom prođemo kroz tekst predloga jer sam lično protiv toga da bonus budu igrači koji igraju za druge reprezentacije. Dakle, moj stav je da su dva bonusa jako dobro rešenje za unapređenje srpskog fudbala jer bismo motivisali klubove da razvijaju i unapređuju omladinske skole, ali isključivo da ti igrači budu ili reprezentativci Srbije ili da ne igraju ni za jedan državni tim. Sama ideja da reprezentativci drugih zemalja na ime dvojnog državljanstva kod nas u ligi budu bonusi za mene je neprihvatljiva – zaključio je on.

34
3
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter