0
ATP
Novak Đoković

FOTO: Twitter/@atptour

NOVAK ĐOKOVIĆ: Nerazumljivo mi je kako mi i dalje nemamo sportski muzej u Srbiji!

Objavljeno: 09.07.24 u 13:25

Srbija je toliko uspeha u sportu imala i da je sport stvarno zadužio Srbiju“

Da, zvuči neverovatno, ali Srbija nema sportski muzej, iako važimo za jednu izuzetno uspešnu sportsku naciju. 

O tome je govorio i Novak Đoković, čovek koji zaslužuje da ima svoj poseban muzej, i istakao da se nada da će država uraditi nešto po tom pitanju.

– Što se tiče muzeja, to jeste i dalje ideja. Za Knez Mihajlovu iskreno od oca što sam razgovarao, sad se ne radi da se tamo nađe prostor. Postoji ideja da se uradi muzej koji bi izložio pehare i stvari koje sam nosio na nekim važnim mečevima – rekao je Đoković i dodao:

– Ne samo to, ja se nadam da ćemo mi moći da imamo sportskii muzej, ne mi kao porodica, nego Srbija, Sportski savez Olimpijski komitet, ne bih sada da uperim prste u bilo koga, nego prosto kolektivno smatram da Srbija je toliko uspeha u sportu imala i da je sport stvarno zadužio Srbiju. Meni je prosto nerazumljivo kako mi i dalje nemamo sportski muzej da svaki turista ili stranac koji uđe u Beograd ili Srbiju da je to jedna od Top 10 destinacija koje mora da poseti. Nadam se da će i država nešto da učini jer stvarno sport to zaslužuje. Videćemo šta će sa tim biti.

6
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter