0
ATP
Karlos Alkaraz

FOTO: X/@Wimbledon

ALKARAZ VIŠE STREPI ZA ŠPANIJU NA EURO NEGO ZA SEBE: Mladi Španac jasan nakon novog polufinala!

Objavljeno: 09.07.24 u 21:13

Alkaraz siguran u svom četvrtfinalu, a evo šta mu je veća briga od tenisa.

Španski teniser Karlos Alkaras pobedio je Tomija Pola sa 3-1 u setovima i plasirao se u polufinale Vimbldona.

Španac je relativno lako, dosta lakše u odnosu na rezultat savladao Amerikanca po setovima 5:7, 6:4, 6:2, 6:2 nakon gotovo tri sata tenisa.

Sporo je Karlitos ušao u meč, pretio mu je rival na gotovo svaki servis, ali kada je nakon prvog seta uhvatio ritam, rival nije imao rešenje za njega.

U narednom meču igraće protiv Danila Medvedeva koji je savladao prvog igrača sveta Janika Sinera nakon pet iscrpljujućih setova.

-Pol igra odličan tenis na travi, osvojio je Kvins, sjajne stvari radio je na Vimbldonu. Bilo mi je veoma teško u prvom i na početku drugog seta. Bilo je kao da igramo na šljaci, mnogo relija, morao sam da ostanem snažan i fizički i mentalno. Kada sam izgubio prvi set bilo je malo teže za mene, morao sam da dobijem i srećan što sam našao rešenje – rekao je Alkaras.

Španac kaže da nije sumnjao u sebe:

-Verujem da mogu da se vratim. Pokušavao sam malo duže da tražim rešenje. To zavisi protiv koga igram i konstantno pokušavam da rivala stavim u problem. Na kraju sam uspeo sam da nađem rešenje. Meč je imao dobar ritam, ali na Gren slem tuirnirima mečevi su duži i imam više vremena da se oporavim. Svakako da verujem u sebe.

Naredni protivnik, kao i prošle godine, biće Danil Medvedev.

-On je odličan igrač. Nadam se istom rezultatu kao prošle godine. Dobio je Sinera, znam da je u odličnom stanju. Moraću da igram najbolje i da verujem u sebe. Biće teško, ali uživam u tome.

-Dosta sam živaca izgubio ovde na terenu… Biće veliko polufinale i veliki trenutak za španski narod“, istakao je Alkaraz o duelu svoje zemlje sa Francuskom večeras.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter