0
Evroliga
Žarko Paspalj

Žarko Paspalj (FOTO: Starsport)

PASPALJ BEZ DLAKE NA JEZIKU: „Partizan liči na Dubai, po pitanju NBA igrača ja sam pesimista!“

Objavljeno: 08.07.24 u 14:42

Paspalj je analizirao dešavanja u Humskoj

Partizan je iza sebe ostavio sezonu bez osvojenih trofeja, što je dovelo do temeljite rekonstrukcije ekipe. Brojni igrači su napustili klub, te je jasno da će tim Željka Obradovića u predstojećoj sezoni izgledati potpuno drugačije.

Ovakva situacija je retka, ali klub je doneo radikalnu odluku. Kako je Obradović sam izjavio, postojala je dilema da li menjati stručni štab ili igrače, a izbor je pao na potonje.

U intervjuu za „MaxBet Sport“, legendarni košarkaš Žarko Paspalj izneo je svoje mišljenje o novom timu Partizana. Istakao je da je još rano za procene s obzirom na to da je prelazni rok u toku.

U velikoj meri zavisi koga će sve da dovedu do kraja. Evropa nije baš preveliko tržište što se tiče igrača, nije lako, tako da je to veliko pitanje. Mislim da nisu pogrešili što su se razišli sa velikim brojem igrača. Bilo je tu i mnogo novca, moralo je da se menja. Sve će da zavisi od toga kako će prelazni rok da izgleda do kraja. Može da bude i dobro, a može i da ne bude. Naravno, bilo bi divno da postoji neki kostur, kao što većina timova radi. Da imaš neku osnovu pa da popuniš tamo gde misliš da bi moglo bolje. Ovakvu situaciju nismo gledali često.

Paspalj je povukao paralelu između trenutne situacije u Partizanu i novog člana regionalnog prvenstva, ekipe Dubaija.

Ovo oko Partizana me podseća na Dubai. Nemamo tim, tek ga pravimo, nadamo se, naravno, sa više iskustva, da će da se nađu takvi igrači. Trener i staf su ostali, a čak bih rekao i što se tiče Evrope da se pojavio neki prostor na tržištu. Nekoliko ekipa je promenilo dosta igrača i sada bi nešto i moglo da se nađe, za razliku od prošle godine kada ih apsolutno nije bilo. Što se tiče igrača iz NBA lige, veliki sam pesimista. Naravno, kada to kažem mislim na one malo slabijeg kvaliteta, jer se i tamo situacija u velikoj meri promenila.

Sličnu rekonstrukciju je pre početka prošle sezone izveo Panatinaikos, koji je uprkos novom timu osvojio Evroligu zahvaljujući dolasku Kendrika Nana.

Ne dešava se tako često da novac odigra presudnu ulogu, mada ni tu ne bih rekao da je u pitanju bio samo novac. Oni su imali dobru ekipu i doveli su Kendrika Nana, igrača koji je sve promenio. On ih je podigao na viši nivo, ali to je igrač koji se teško nalazi.

Prošlu sezonu Paspalj vidi kao korak unazad u odnosu na prethodnu, kada je Partizan osvojio ABA ligu i igrao čuvenu seriju protiv Real Madrida. Razlog za to su odlasci ključnih igrača.

Mislim da je trebalo da se zadrže Matijas Lesor i Dante Eksum. Trebalo je da se reaguje, ispostavilo se da su oni bili nosioci ekipe. Takođe, Jam Madar je odigrao sasvim pristojno u dresu Partizana. Kada su oni otišli postalo je jasno da Kevin Panter i Zek Ledej nisu nosioci, ma koliko se ranije činilo da jesu.

Paspalj očekuje punu podršku navijača u Areni i veruje da sezona treba da se završi osvajanjem ABA lige.

Sezona nije bila sjajna, bilo je nesrećnih momenata, zato se sve ovako izdešavalo. Ja ne sumnjam da će navijači da napune Arenu, svi žele atmosferu kakva je bila prošle i pretprošle sezone jer je zaista bila sjajna i bili smo ponosni na to. Svi se nadaju uspesima, da može da se ponovi rezultat od pre dve godine. Partizan uvek teži ka vrhu. Smatram da je Evroliga važna, ali kruna sezona je za mene ABA liga. To je ipak nešto konkretno, trofej, da kažeš na kraju da si nešto osvojio.

Na kraju, Paspalj se složio sa odlukom kluba da zadrži Željka Obradovića i njegov stručni štab.

– Mislim da je svima jasno da je to dobra odluka. On ima fenomenalnu reputaciju, njegova želja i ljubav prema klubu su ogromne. Na njemu i njegovim saradnicima je sada velika odgovornost da se naprave pravi potezi.

81
6
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter