0
Olimpijske igre Pariz 2024

Svetislav Pesic Vanja Marinkovic Nikola Jokic Vladimir Lucic Vasilije Micic Nikola Kalinic Czech - Serbia, Eurobasket 2022, Evropsko prvenstvo u kosarci, Ceska - Srbija, 3.9.2022. Prag, Ceska photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

ORLOVI DOBILI PROTVNIKE: Evo sa kim će igrati reprezentacija Srbije na Olimpijskim igrama!

Objavljeno: 08.07.24 u 08:26

Nismo loše prošli

Prethodne noći okončane su kvalifikacije za Olimpijske igre u košarci, a Srbija je u kasnim satima saznala svog poslednjeg protivnika u grupi C. Portoriko je na domaćem terenu porazio sve rivale i zasluženo se plasirao u Pariz, čime je možda olakšao posao našim košarkašima. No, to je samo na papiru.

Litvanija, a pre nje i Italija, nisu uspeli da savladaju ovu ostrvsku zemlju, koja se deseti put plasirala na najveću sportsku smotru i kompletirala sastav od dvanaest reprezentacija na turniru.

„Orlovi“ će se tako u grupi C suočiti sa Portorikom, prvim favoritom Sjedinjenim Američkim Državama, kao i sa osveženjem turnira, Južnim Sudanom.

Na prvi pogled, ali i na svaki naredni, Srbija je pod imperativom prolaska ove grupe i već se predviđa da će zauzeti drugo mesto. „Dream Team“ je projektovan za laganu prvu poziciju, dok bi Portoriko mogao da se nada prolasku sa treće pozicije. Naravno, sve su to samo predikcije.

Svetislav Pešić će verovatno povesti jak tim u Pariz, pa zašto ne razmišljati i o prvom mestu u grupi. Važno je istaći da uvodni duel sa Amerikancima nije presudan, tako da povoljan raspored omogućava ključne mečeve za četvrtfinale kasnije. Istorijski gledano, naši igrači se dobro nose sa druga dva protivnika, koje smo već susreli na Svetskom prvenstvu.

Srbija započinje svoje učešće na Olimpijskim igrama 28. jula, dok će 31. jula igrati protiv Portorika. Završni meč grupne faze očekuje se 3. avgusta protiv Južnog Sudana.

6
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter