3
Domaći fudbal
FSS, Fudbalski savez Srbije, Stara Pazova

FSS Izborna Skupstina, Stara Pazova 14.3.2023. Beograd Srbija photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

FSS STAJE NA REP NAMEŠTANJU: Drakonske kazne za klubove koji su učestvovali u nečasnim radnjama!

Objavljeno: 08.07.24 u 18:27

FSS je dodelio kazne u visini od 17.000.000 dinara

Fudbalski savez Srbije je doneo odluku o disciplinskim merama protiv nekoliko klubova zbog incidenata koji su ugrozili integritet takmičenja na kraju prošle sezone. Na sednici Disciplinske i etičke komisije, kojom je predsedavao Ivan Nikolić, donete su kazne za tri kluba – Tekstilac Odžaci, Dubočica Leskovac i OFK Vršac!

U saopštenju FSS-a se ističe da su postupci pokrenuti na osnovu informacija koje su stigle od nadležnih organa UEFA, FK Tekstilac – FK Mladost GAT, potom OFK Vršac – FK Tekstilac, GFK Dubočica – FK Mladost GAT i na kraju FK DubočicaOFK Vršac.

Reč je o sledećim odlukama:

1) Kažnjava se FK Tekstilac Odžaci efektivnom novčanom kaznom u iznosu od 8.000.000 (osam miliona) dinara i oduzimanjem 6 (šest) bodova, uslovno na dve godine.

2) Kažnjava se GFK Dubočica Leskovac efektivnom novčanom kaznom u iznosu od 8.000.000 (osam miliona) dinara i oduzimanjem 6 (šest) bodova, uslovno na dve godine.

3) Kažnjava se OFK Vršac efektivnom novčanom kaznom u iznosu od 1.000.000 (milion) dinara.

Takođe, Disciplinska i etička komisija je odredila i kaznu za FK Novi Pazar, koji će morati da igra jednu prvenstvenu utakmicu bez prisustva publike zbog incidenata na stadionu tokom meča protiv Radničkog iz Niša 24. maja.

0
0
3 Komentara
  1. Ovo nije kaznjavanje,treba sve dva ranga nize zbog namestanja,kod nas kada namestas ides u super ligu kao nagrada(Tekstilac)Dobro je samo sto nisu namestali OFK i Pancevo a mogli su ovako da kazne i Kolubara

    1
    1
    Odgovori
  2. Al’ stega ooravili…svaka vam cast!Pa za to se izbacuje iz lige, negde i dva ranga nize…jedina zemlja gde na tenderu mizes da kupis mesto u visem rangu, zasto onda i da ne kupujes-prodajes bodove, i ostanes?Pa tih 8 mil. Oni su okrenuli visestruko namestanjem…srpska liga zapad, fap koji je kupio mesto kao cetvrti iz zone, namesta 99% utakmica i svi znaju, ali dok uefa ne javi nikom nista.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter