0
AdmiralBet ABA Liga
KK Vojvodina

FOTO: ABA 2 liga

ABA 2 LIGA U NOVOM RUHU: Tri kluba će braniti čast Srbije u reformisanom sistemu takmičenja! (FOTO)

Objavljeno: 08.07.24 u 19:53

ABA 2 liga će izgledati drugačije

ABA 2 liga naredne sezone donosi potpuno transformisanu strukturu takmičenja. Umesto dosadašnjeg sistema sa balonima, liga uvodi novi format sa četiri grupe, svaka sa po četiri tima, što je objavljeno danas na zvaničnom sajtu takmičenja.

Ekipe su podeljene u četiri šešira od po četiri tima. Prvi šešir čine MZT Skoplje, Podgorica, Vojvodina i Zlatibor, u drugom se nalaze Borac Banjaluka, Helios Domžale, Široki i Sutjeska, u trećem su Bosna, Cedevita Junior, Ilirija i Pelister, dok četvrti čine Rabotnički, Šibenka, Vršac i Teodo Tivat.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели NLB ABA League 2 (@aba.liga2)

Svaki tim će odigrati po dva meča sa ekipama iz svoje grupe, a dva najbolje plasirana tima iz svake grupe će se plasirati u Top 8 fazu. U Top 8 fazi, timovi će ponovo biti podeljeni u dve grupe od po četiri tima, a format takmičenja će biti identičan kao u prvoj fazi.

Polufinalisti će biti određeni na osnovu plasmana po grupama, a polufinalni i finalni dueli će se igrati u seriji do dve pobede.

Žreb za prvu fazu takmičenja održaće se u ponedeljak, 15. jula u 12:00 časova. Prilikom žreba, biće poštovan nacionalni ključ, što znači da dva tima iz iste zemlje neće moći da budu smeštena u istu grupu. Nova sezona ABA 2 lige obećava uzbudljivu i dinamičnu borbu za napredovanje i konačnu titulu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter