0
Evropske lige

FOTO: Printscreen/Instagram

EMOTIVAN OPROŠTAJ: Kraj neverovatne karijere Tonija Krosa! (FOTO)

Objavljeno: 07.07.24 u 18:10

Jedan od najboljih veznih igrača ikada!

Toni Kros danas je objavio kraj svoje sjajne fudbalske karijere, samo dva dana nakon što je njegova reprezentacija eliminisana u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

Nemačka je u petak doživela poraz od Španije rezultatom 2:1 nakon produžetaka, čime je okončala svoje takmičenje na domaćem terenu prvenstva.

Kros je na svom Instagram profilu napisao:

Dakle, to je to. Ali, pre nego što napravim pauzu i barem pokušam da shvatim šta se desilo u prethodnih 17 godina, ne želim da propustim priliku da zahvalim svima koji su me prihvatili takvog kakav jesam.

U emotivnom obraćanju, 34-godišnji Kros se zahvalio navijačima, klubovima, trenerima, saigračima, kao i porodici i prijateljima. Posebno je istakao radost zbog ponosa koji oseća kada vidi svoju decu.

Kros je započeo karijeru u drugom timu Bajerna iz Minhena, a igrao je i na pozajmici u Bajeru iz Leverkuzena. Za prvi tim Bajerna nastupao je od 2007. do 2014. godine, gde je osvojio brojne trofeje, uključujući tri titule u Bundesligi i Ligu šampiona.

Godine 2014. prešao je u redove Real Madrida, za koji je odigrao 465 utakmica i postigao 28 golova. Sa „kraljevskim“ klubom osvojio je pet titula u Ligi šampiona i četiri La Lige.

U dresu nemačke reprezentacije odigrao je 114 utakmica, postigao sedam golova i bio ključni član tima koji je osvojio Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Na kraju, ali ne manje važno: Hvala fudbalu. Divnoj igri. I… nema na čemu! Gotovo – zaključio je Kros.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Toni Kroos (@toni.kr8s)

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter