0
EURO 2024
Toni Kros

FOTO: X/@EURO2024

PRVI REČI KROSA OD ODLASKA U PENZIJU: Legendarnom Nemcu nije lako nakon eliminacije sa EURA!

Objavljeno: 06.07.24 u 13:54

Kros se oprostio od fudbala nakon poraza od Španije

Toni Kros je danas zvanično objavio kraj svoje sjajne fudbalske karijere nakon poraza nemačke reprezentacije od Španije rezultatom 2:1 posle produžetaka u polufinalu Evropskog prvenstva.

Na konferenciji za medije nakon utakmice, Kros je emotivno istakao:

Ne, ne bih rekao, ali je evidentno da smo dali sve od sebe da ne izgubimo. Bili smo jako blizu, što čini ovaj poraz gorkim – rekao je Kros.

Kros nije direktno želeo da govori o penziji, ali je naglasio:

Najbitnija stvar je ta da smo ispali s turnira. Svi zajedno smo imali jedan veliki cilj, ali je sve propalo. Ipak, možemo biti ponosni što smo bolji nego što je to bio slučaj u poslednje vreme. Srećan sam ako sam malo pripomogao da svi u nemačkom fudbalu mogu imati ambicije za napretkom – zaključio je Toni Kros.

Kao jedan od najcenjenijih centralnih vezista svoje generacije, Toni Kros je svoj fudbalski put gradio u Real Madridu, gde je četiri puta osvojio Ligu šampiona, kao i u Bajernu iz Minhena, sa kojim je jednom podigao pehar najprestižnijeg evropskog klupskog takmičenja. Bio je ključni član nemačke reprezentacije koja je trijumfovala na Svetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu, gde je bio uvršten u idealnu postavu turnira.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter