4
EURO 2024
Španija - Francuska

FOTO: X/Printscreen

NEMCI DIGLI UZBUNU: VAR igru rukom Kukurelje u kaznenom prostoru nije video kao penal! (VIDEO)

Objavljeno: 06.07.24 u 09:13

Nemci su kivni zbog ovakve odluke

Jedan od najkontroverznijih aspekata fudbalske igre je pitanje kada dosuditi penal, a kada ne. Često se dešava da u jednoj ligi za određeni prekršaj bude dosuđena najstroža kazna, dok u drugoj ligi slična situacija prođe nekažnjeno. Posebno je problematično definisanje igranja rukom u kaznenom prostoru.

Uprkos prisustvu VAR tehnologije već nekoliko godina, ovo pitanje i dalje izaziva nesuglasice. Najnoviji primer dolazi sa četvrtfinalnog meča Evropskog prvenstva između Nemačke i Španije, koji je Španija dobila u produžecima golom Merina u 119. minutu.

Desetak minuta pre toga, Nemci su možda oštećeni za penal. U 106. minutu, Džamal Musijala je šutirao sa ivice šesnaesterca, a lopta je pogodila Kukurelju u ruku u kaznenom prostoru. Ruka je bila značajno udaljena od tela, iako je španski defanzivac pokušavao da je vrati uz telo.

Lopta je išla ka golu, a moguće je da je Kukurelja rukom sprečio pogodak, ali sudija Tejlor nije dosudio penal. Navijači Nemačke su očekivali intervenciju iz VAR sobe, ali ona nije usledila, i sudijska odluka je ostala nepromenjena.

Pitanje je zašto VAR soba nije reagovala. S obzirom na značaj utakmice, nije jasno zašto glavni sudija nije pozvan da ponovo pogleda snimak. Tako bi mogao da bolje proceni da li je doneo pravu odluku ili da je promeni ukoliko nije. Ova odluka će sigurno izazvati burne reakcije u nemačkoj javnosti, jer je možda baš taj detalj koštao „pancere“ plasmana među četiri najbolje ekipe na prvenstvu.

8
4
4 Komentara
  1. Dupli standardi očigledno.Nekoj drugoj ekipi bi penal bio dosuđen.Trebalo bi birati zaista sudije sa integritetom.Tejlor je sebi obezbedio mnogo negativnih bodova za u buduće.

    0
    1
    Odgovori
  2. Čist, da čistiji nije mogao biti. Rukom promenio pravac/snagu šuta/lopte u izglednoj šansi za gol. Namera nebitna. Pa sport se zove fudbal (foot-ball, nogomet) a hands-prekršaj je prekršaj kada rukom dodirneš loptu. Šta nije jasno?

    4
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter