0
Evroliga
Janis Sferopulos

Janis Sferopulos (FOTO: Starsport)

MOĆNA PORUKA SFEROPULOSA: „Da sam se plašio Zvezde ostao bih kod kuće!“ (VIDEO)

Objavljeno: 06.07.24 u 10:58

Zvezda gradi novi tim kojim planira da napravi iskorak u Evroligi

Šef stručnog štaba Crvene zvezde, Janis Sferopulos, preuzeo je vođenje tima sa Malog Kalemegdana u trenutku kada je to delovalo kao izazov od kojeg bi mnogi odustali, i sa ekipom je postigao sve što se moglo postići.

U intervjuu za „Meridian Sport“, govorio je o tome koliko je odluka bila teška, odnosno laka za njega.

Da sam se plašio, ostao bih kod kuće – počeo je razgovor Sferopulos i nastavio:

U Crvenoj zvezdi sam da sa igračima donesem pobede i titule. Prosto rečeno, uradili smo svoj posao. Sezona je veoma dobro završena, to naravno nije lako ponoviti, ali pokušaćemo još jednom da damo sve od sebe. S druge strane, u podsvesti sam imao da nismo uspeli u Evroligi i da moramo da budemo mnogo bolji naredne sezone, kako bi pokazali svoju snagu i na evroligaškom nivou.

Jedno od pojačanja crveno-belih bio je Uroš Plavšić, čiji dolazak je bio najavljen još pre kraja sezone.

Plavšića sam pratio čitave sezone. Poseduje veliki potencijal. Verujem mnogo u njega i sada će imati šansu da igra u Evroligi. Smatram da je već evroligaški igrač i ne mora to da dokazuje. Mora da ostane skroman, da naporno radi i da stekne nova iskustva. Srećan sam što smo ga potpisali jer je talentovan, ima potencijal, mlađi je od nekih drugih igrača koje imamo i predstavljaće budućnost našeg kluba. Jer, iako sam stranac, ne razmišljam kao trener samo o sadašnjosti, već je jedna od mojih dužnosti i da ostavim nešto posle sebe, kako bi klub imao kontinuitet i svetlu budućnost – ističe Sferopulos.

Na poziciji plejmejkera je došlo ozbiljno pojačanje Kodi Miler-Mekintajer, a šta očekuje Janis od njega opisao je u par rečenica.

Videli smo da je pre svega timski igrač i želimo takav tip košarkaša na poziciji plejmejkera. Voli da deli loptu, može da postiže poene, da igra odbranu, čini saigrače boljim. Pokazao je to i imao sjajnu sezonu. Verujem da će nam njegovo angažovanje mnogo pomoći – zaključio je iskusni stručnjak.

Janis ima ugovor sa Crvenom zvezdom do kraja sledeće sezone, a naredne godine će ambicije biti daleko veće, a samim tim i očekivanja nakon fantastičnog prelaznog roka.

6
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter