0
Sportske igre mladih

FOTO: Promo

SPORTSKE IGRE MLADIH: Finale drugog kruga takmičenja, sledi završnica u Splitu (FOTO)

Objavljeno: 05.07.24 u 12:24

Ekipe iz Beograda, Nove Varoši , Prijepolja, Kraljeva, Kragujevca i Požarevca su izborile plasman na Međunarodnu završnicu u Splitu

Završeno državno finale u odbojci na pesku, basketu 3×3 I odbojci Plazma Sportskih Igara mladih Svečana dodela medalja za pobednike Državnog finala 11. Sezone Plazma sportskih igara mladih u disciplinama odbojka na pesku, Millennium Team basketi 3×3 i MIS odbojka upriličena je na platou ispred hotelskog kompleksa “Titova vila” na Zlatiboru u prisustvu proslavljenih sportista , organizatora i učesnika Državnog finala 11. Sezone Plazma Sportskih igara mladih.

Ekipe iz Beograda, Nove Varoši , Prijepolja, Kraljeva, Kragujevca i Požarevca su izborile plasman na Međunarodnu završnicu u Splitu. Opština Nova Varoš je bila domaćin Državnog finala u odbojci na pesku 11. sezone Plazma Sportskih igara mladih. U obe konkurencije takmičilo se po osam ekipa, uzrast 2009. i mlađi/đe. Ova dinamična i zabavna igra okupila je pobednike regionalnih finala.

FOTO: Promo

U jednoj od najpopularnijih letnjih igara odigrane su po četiri četvrtfinalne utakmice. Ekipa iz Beograda Ekipa DIF (Anja-Đuka) / Anja Božić i Andrijana Đurović/ osvojila je prvo mesto. Prijepolje je dobilo svog predstavnika u muškoj konkurenciji na Međunarodnoj završnici. Posle fenomenalne borbe u finalu zlatnu medalju osvojila je ekipa Princezice /Mahir Mehović i Zahir Musić/.
Prema Pravilniku Plazma Sportskih igara mladih dalje idu po dve prvoplasirane ekipe iz obe konkurencije tako da u Split idu i odbojkašice iz ekipe Zlatar 1 Nova Varoš i odbojkaši iz Beograda, ekipa Partizan.

BASKETAŠI IZ KRALJEVA PUTUJU U SPLIT

Državno finale 11. sezone Plazma Sportskih igara mladih u Millennium Team basketu 3×3 održano je u Čajetini na sportskim terenima na Glavici. Basketaši i basketašice iz Kraljeva osvojili su prvo mesto u finalu. Zlatne medalje pobednicima uručio je proslavljeni košarkaški trener Strajin Nedović. U Millennium Team basketu 3×3 takmičile su se po četiri ekipe u obe konkurencije.Odigrane su
po dve polufinalne utakmice. Finale -Ekipe/ devojčice Šantić (Beograd),Vukšini sokolovi (Kraljevo), Časne sestre (
Kruševac),Stopala (Senta).

FOTO: Promo

„Zadovoljna sam učešćem na sportskim igrama mladih. Očekujemo što bolje druženje i što bolje rezultate u Splitu i imamo tu čast da predstavljamo našu zemlju“, kaže Vrana Šiva kapiten ekipe Vukšini sokolovi iz Kraljeva.

Finale- ekipe/ dečaci : JK u napad (Beograd), Šakali (Kraljevo),Kevinovci (Kula), OŠ Ivo Andrić (Niš)

„Osvojili smo prvo mesno na državnom takmičenju.Veoma smo srećni đto ćemo otići u Split.Finale je bilo veoma teško ali smo pobedili“kaže Lazar Urošević kapiten ekipe Šakali iz Kraljeva.

FOTO: Promo

Prema Pravilniku Sportskih igara mladih dalje idu po dve prvoplasirane ekipe iz obe
konkurencije.

Plasman Millennium Basket Team 3x3x
Devojčice
1. Vukšini sokolovi (Kraljevo)
2. Časne sestre (Kruševac)
3. Stopala(Senta)
Dečaci
1. Šakali (Kraljevo)
2. JK U Napad (Beograd)
3. OŠ „Ivo Andrić“ (Niš)

ODBOJKAŠICE IZ KRAGUJEVCA I ODBOJKAŠI IZ POŽAREVCA POBEDNICI DRŽAVNOG FINALA

Opština Čajetina bila je domaćin Državnog finala u MIS odbojci. Finalne utakmice odigrane su na novootvorenim terenima na Glavici.
Takmičile su se po četiri ekipe dečaka i devojčica. Odigrane su po dve polufinalne utakmice. Finale – ekipe/devojčice : OK lIbero (Ljubovija), ŽOK Napredak (Kruševac),Šampionke (Kragujevac), Proleter (Zrenjanin)

„ Danas smo osvojile prvo mesto na državnom prvenstvu. Bilo je odlično, svaki poen je bio napet i borile smo se do kraja koliko smo mogle i ostvarile smo svoj cilj. Nadamo se najboljem u Splitu “, izjavila je Maša Milunović kapite ekipe Šampionke iz Kragujevca.

Finale -ekipe/dečaci: Partizan (Beograd),Phenix (Požarevac), Dar-Mar (Zrenjanin),OK Jablanic ( Medveđa)
„U Finalu je bilo jako teško ali smo uspeli da pobedimo obe ekipe rezultatom 2:0. Savladali smo ekipu iz Zrenjanina i Medveđe. Upoznali smo ovde dosta prijatelja . Idemo u Split da odbranimo prošlogodišnje zlato“, kaže Abdulah Bekrić kapiten ekipe Phenix (Požarevac)

Plasman MIS odbojka
Devojčice
1. Šampionke (Kragujevac)
2. Proleter (Zrenjanin)
3. ŽOK Napredak (Kruševac)
Dečaci
1. Phenix (Požarevac)
2. Jablanica (Medveđa)
3. Dar-Mar ( Zrenjanin)

Proslavaljene odbojkašice Srbije Tijana Malešević i Nataša Krsmanović uručile su zlatne medalje prvoplasiranim ekipama Državnog finala u MIS odbojci. Prvoplasirane ekipe sa Državnog finala idu na Medjunarodno finale u Split koje će se održati u Splitu krajem avgusta.

Sva takmičenja i aktivnosti  u okviru Plazma Sportskih igara mladih u potpunosti su besplatni za sve učesnike od prvog do poslednjeg nivoa takmičenja na čemu možemo biti zahvalni svim sponzorima i partnerima igara: MOK, UEFA, FIDE, FIBA i Evropska komisija kao i Kompanije Bambi a.d.,Coca-Cola HBC, NIS AD, Banka Poštanska Štedionica, Kompanija Dunav osiguranje AD, Millennium Team, Podravka, Topps, Telekom Srbija, Banca Intesa, Medical Innovation Solutions.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter