0
Košarka
juniorska košarkaška reprezentacija Srbije

FOTO: KSS

OVO MOGU SAMO SRBI: Posle Đorđevića, Kecmana i Jović još jedan Srbin utišao Hrvate trojkom u poslednjoj sekundi! (VIDEO)

Objavljeno: 05.07.24 u 21:28

Srbija je opet uspela da rasplače Hrvatsku

Muška juniorska reprezentacija Srbije vraća se iz Zagreba sa dve pobede, gde su imali poslednju proveru pred Evropsko prvenstvo u Poljskoj.

Za razliku od prvog meča protiv Hrvatske, koji su lako dobili, naš tim je u drugom susretu do pobede došao tek u završnici. Ilija Milijašević je sa dve ključne trojke preokrenuo rezultat i osigurao trijumf. Tako su izabranici trenera Nenada Čanka završili pripremni period neporaženi, sa ukupno šest odigranih utakmica.

Veći deo utakmice protekao je u izjednačenoj borbi, dok Hrvatska nije stekla dvocifrenu prednost u 37. minutu, 74:64. Jović je započeo, a Milijašević završio seriju koja je Srbiju dovela na korak od izjednačenja, 74:73. Na kraju, kada je Hrvatska povela sa 80:75, samo 16 sekundi pre kraja, činilo se da je sve gotovo. Međutim, Milijašević je sa dve trojke preokrenuo rezultat i doneo Srbiji pobedu od 81:80, pogodivši pet sekundi pre kraja.

Ovaj podvig podseća na neke od legendarnih trojki u istoriji srpske košarke protiv Hrvatske. Prva je trojka Aleksandra Saše Đorđevića iz 1997. godine na Evropskom prvenstvu, koja je Jugoslaviji donela pobedu nad Hrvatskom i kasnije titulu prvaka Evrope. Zatim, trojka Dušana Kecmana iz finala ABA lige 2010. godine, kada je u dresu Partizana pogodio gotovo sa celog terena protiv Cibone, šokiravši zagrebačku publiku. Takođe, treba spomenuti trojku Stefana Jovića sa pripremnog turnira pred Olimpijske igre u Riju 2016. godine, kao i odlučujući pogodak Aleksandra Rašića protiv Hrvatske 2010. godine, iako nije bila trojka.

Po povratku iz Zagreba, Orlići će se pripremati u Beogradu do odlaska na Evropsko prvenstvo, koje počinje 11. jula.

Na Evropskom prvenstvu u Gdinji, naš U20 tim će igrati u A grupi zajedno sa Francuskom, Grčkom i Poljskom. Prema sistemu takmičenja, prva faza služi za raspodelu startnih pozicija za plej-of. Naša grupa će se ukrštati sa B grupom, u kojoj su Nemačka, Izrael, Češka i Italija.

8
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter