0
EURO 2024
Nemačka - Španija

FOTO: X/@EURO2024

MERINO RASPLAKAO PUBLIKU: Španija u 118. minutu srušila Nemačku i plasirala se u polufinale EURA! (VIDEO)

Objavljeno: 05.07.24 u 20:37

Mnogi bi rekli čak i pirova pobeda Španije

Fudbalska reprezentacija Španije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva pošto je u četvrtfinalu bila bolja od domaćina takmičenja Nemačke sa 2:1.

Utakmica je krenula veoma burno. Naime, Toni Kros je jezivo grubim startom oborio Pedrija zbog čega je mladi Španac morao da napusti teren već u 7. minutu susreta.

Dobra šansa za Jamala u 15. minutu. Mladi fudbaler Barselone iz slobodnog udarca je uspeo da prevari živi zid Nemaca, ali je lopta završila pored gola Nojera.

Nemci prete samo par minuta kasnije. Lep centaršut Kimiha sa desne strane, skočio je Haverc dosta visoko, lepo je zahvatio loptu, ali je Unaj Simon bio na pravom mestu i rutinski je odbranio taj udarac.

Do kraja poluvremena je bilo veoma dinamično na obe strane, možda je Španija za nijansu ostavila bolji utisak, ali pogodak nije bilo.

Napadi Crvene furije isplatili su se u 52. minutu. Majstorska akcija Španije, pre svih Jamal odličnom loptom pronalazi Olma koji se izvanredno kretao i potom je preciznim udarcem matirao Nojera.

Od tog momenta Nemci kreću ofanzivno. U 70. minutu susreta Filkrug ostavlja loptu Krosu koji šutira sa ivice kaznenog prostora, ali Simon još jednom odlično reaguje.

Šest minuta kasnije novi sjajan pokušaj Pancera. Virc je probio po desnoj strani uputio loptu ka Filkrugu, koji u padu uspeva da uputi udarac, ali pogađa samo stativu.

Konačno Nemci do gola stižu u 89. minutu. Florijan Virc koristi konfuziju u kaznenom prostoru Šypanije i uspeva da postigne gol u poslednjim minutima meča za izjednačenje i produžetke.

U prvom produžetku nismo videli ništa preterano vredno pomena. I Španija i Nemačka su se fokusirale da smanje broj grešaka i sve se svelo na neke polu-šanse oba tima.

Jedna sporna situacija na startu drugog produžetka. Lopta u 106. minutu pogađa Kukurelju u ruku, ali je Entoni Tejlor jasno pokazao da tu nema dovoljno elemenata za penal.

Totalni šok za domaće navijače u 118. minutu. Pogodak potpuno neočekivano kada se tome niko nije nadao postiže Mikel Merino u samoj završnici susreta i tako rešava pitanje pobednika.

Španija sada čeka rasplet drugog četvrtfinalnog meča između Francuske i Portugala.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter