2
Domaći fudbal
Lazar Jovanović

FOTO: FK Crvena zvezda

LANETOV SIN KAO ZVEZDINA UDARNA IGLA: Može li Lazar Jovanović da bude pravi pogodak šampiona Srbije? (VIDEO)

Objavljeno: 05.07.24 u 16:42

Jovanović je na najbolji mogući način debitovao u dresu Zvezde

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su svoju prvu prijateljsku utakmicu na turniru u Rusiji, savladavši Soči sa 2:0.

Posebno su se istakli mladi igrači, kojima je trener Vladan Milojević ukazao poverenje. Lazar Jovanović, Jovan Šljivić, Ognjen Mimović, Stefan Leković i golman Ivan Guteša ostavili su snažan utisak na sve prisutne.

Lazar Jovanović, sin nekadašnjeg reprezentativca Milana Jovanovića, pokazao je da je pravo pojačanje za Crvenu zvezdu. Uprava kluba sa Marakane, uz podršku trenera omladinaca Nenada Milijaša, prepoznala je njegov potencijal i dovela ga iz Vojvodine.

U meču protiv Sočija, Jovanović je demonstrirao izuzetne sposobnosti, sjajno se nadopunjujući sa Ognjenom Mimovićem. Njegova brzina, lucidnost i dribling činili su ga neuhvatljivim za protivničke igrače. Nekoliko puta je uspeo da driblingom ili sprintom ostavi protivnike iza sebe.

Svoj nastup krunisao je debitantskim golom za Crvenu zvezdu, nakon sjajnog prodora Jovana Šljivića. Ova scena oduševila je navijače Zvezde, potvrđujući ispravnost klupske politike ulaganja u mlade srpske talente.

Nadam se da je ovo moj prvi od mnogobrojnih golova u Crvenoj zvezdi. Trudiću se da ispunjavam sve zahteve šefa Vladana Milojevića i da radim što više na sebi, kako bih napredovao. Što se samog pogotka tiče, fudbal je živa stvar, to su sve situacije i momenti u kojima se igrači nađu, najbitnije je da ih dobro ispratite, što se meni desilo kada sam se našao na drugoj stativi i sproveo loptu u mrežu, što i nije bilo toliko teško – rekao je Lazar Jovanović i nastavio:

Moram da naglasim da su me svi saigrači primili u tim fenomenalno, mnoge od njih znam od ranije, dok su mi stariji dosta pomogli sa savetima kako da se ponašam i kako da reagujem u određenim situacijama, te mi za sada ide lepo. Otkriću vam da sam se pre dolaska dodatno spremao za pripreme, pa sam ih maksimalno i dočekao, a iako je umor normalan u ovom delu, brzo uspevam da se regenerišem.

Pred Lazarom Jovanovićem je svetla budućnost. Ukoliko nastavi da vredno trenira i sluša savete stručnog štaba i svog oca, očekuje se da će ostvariti sjajnu karijeru. Najvažnije je da ostane fokusiran i posvećen, kako bi uspešno iskoristio svoj potencijal u godinama koje dolaze.

5
1

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter