10
Evroliga
KK Partizan

Players of Partizan (left to right): Frank Kaminsky, Mateusz Ponitka, Tristan Vukcevic, Kevin Punter, Balsa Koprivica, Ognjen Jaramaz, Jaleen Smith, PJ Dozier, Danilo Andjusic and James Nunnaly at ABA league round 15 match between kk Partizan and kk Krka, played at Stark Arena, 06.01.2024, Belgrade, Serbia. (Photo by Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©)

HOĆE LI PARTIZAN USPETI? Manje od mesec dana ostalo do početka priprema, a ne nazire se ni prva petorka! (FOTO)

Objavljeno: 05.07.24 u 16:57

Partizan je krenuo u totalni remont, što bi moglo skupo da ga košta

Promene u timu Partizana ove sezone doživljavaju veliki preokret, sa mnogim odlascima i nekoliko novih dolazaka. Iako je jasno da su izmene neophodne, postavlja se pitanje da li je potrebno promeniti skoro ceo tim.

Željko Obradović, trofejni trener, posle tri sezone u Partizanu i jednog trofeja, odlučio je da potpiše novi ugovor. Međutim, svima je jasno da su potrebne ozbiljne promene u ekipi. Ovog leta, crno-beli su krenuli u temeljnu rekonstrukciju tima.

Među igračima koji su napustili klub su Kevin Panter, Zek Ledej, Alen Smailagić, Frenk Kaminski, Pi Džej Doužer, Mateuš Ponitka i Danilo Anđušić. Teško je očekivati da će Džejms Naneli produžiti ugovor, a budućnost Džejlena Smita je takođe neizvesna.

Aleksa Avramović, Uroš Trifunović i Ognjen Jaramaz su takođe pod znakom pitanja, dok je jasno da Bruno Kaboklo neće ostati u timu.

Mladi talentovani Savo Drezgić će nastaviti školovanje u Americi, a Balša Koprivica ostaje jedini siguran igrač u timu. Na tržištu je situacija teška, jer su evroligaški timovi u potrazi za pojačanjima. Partizan je do sada doveo Vanje Marinkovića, Frenka Nikilina i Ifea Lundberga, što je samo početak u formiranju novog tima.

Vanja Marinković se vratio u Partizan i njegovo ime je posebno obradovalo navijače. Sa Koprivicom, to su četiri igrača za koje je sigurno da će sledeće sezone nositi crno-beli dres. Obradović ne želi da žuri sa izborom pojačanja, ali vreme curi dok se drugi timovi već pojačavaju.

Mnogo se priča o potencijalnim pojačanjima, a neka od imena koja su povezivana sa Partizanom su Arijan Lakić, Mario Nakić, Sterling Braun, Ajzak Bonga, Tajrik Džons i Ajzea Majk. Navijači nestrpljivo čekaju na zvanične potvrde, dok se pripreme bliže.

Dok se ne formira kompletan tim, Partizan još uvek nema dovoljno igrača za ozbiljne treninge. Jasno je da se u Partizanu radi vredno na dovođenju pojačanja, ali ostaje pitanje kada će ona biti i zvanično potvrđena.

Da li je pravljenje novog tima pravo rešenje za Partizan i Obradovića?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
66
12

10 Komentara

  1. Ponovo rade istu stvar. Spavaju u prelaznom roku, dok svi ozbiljni klubovi uzimaju dostupne igrače, ovi čekaju kraj roka kao i proteklih godina. Na kraju ce dovesti igrače koje niko nije želeo i apsolutno ne vidim smisao njihovog plana. Vidim reprizu upravo završene sezone. Željko definitivno treba da ode jer za tri sezone ništa nije uradio.

    0
    2
    Odgovori
    • NEUNOSITE POMETNJU..TO JE JEDINI KLUB SA OVIH PROSTORA KIJI U EVROPI IMA REZULTATE I JOS UVEK ZNACI..NEMA ZURBE OBELEZENI SU IGRACI KAO POJACANJA ..DOCI CE SVE NA SVOJE…PRAVI SE POTPUNO DRUGA KONCEPCIJA….A VI PRITISKATE..KOMSIJE SU ZAVRSILE SVOJE..VRATILI KALINICA PRODUZILI JAGA LAZICA TEA..ETO JEDINO PRAVO JE KONAN PO MENI I STA…OPUSTITE SE..

      2
      5
      Odgovori
  2. Da ste vi (HS) neki ozbiljan medij vi biste otisli u KK Partizan, intervjuisali nadlezne i dobili odgovore na sva pitanja o kojima sa naporom pisete u gornjem tekstu.. To sto ne smete da odete u KKP proistice iz vaseg pristrasnpog odnosa prema JSD Partizan, i hajki koju sa drugim bg medijima sprovodite protiv Partizana. Vas ozbiljno cita onaj deo vucicevaca, terzicevaca i covicevaca, zaludjenih CZ na jedan primitivan nacin, ispoljavanjem mrznje prema JSD Partizan, dok vas oko 50% i ne prati, a vasa primanja nisu trzisno zaradjena, vec po naredbi uplaceni iznosi za sve ono sto radite za NARUČIOCA. Zivimo u vremenu kada je opasno biti spor…Menjajte se na vreme.

    24
    7
    Odgovori
    • U koju grupu spadaš ti pošto očigledno pratiš HS? U tekstu je postavljeno legitimno pitanje bez ikakve loše namere. To što ti i tebi slični svaki tekst koji nije apsolutno afirmativan po Partizan smatraš hajkom je dokaz koliko ste ostrašćeni i nerealni.

      9
      11
      Odgovori
      • Spadam u grupu onih koji kad citaju neki medij ne zele da vide za koga on radi, vec zele da im taj medij prenese informaciju dobijenu iz izvora, ovog puta KK Partizan, a ne da obavestavaju po sistemu kako javlja, MONDO.. A Mondo pise kako javlja Sportando, a Sportando kako javljaju NOVOSTI, a Novosti kako pise HotSport.. Ovakav nacin je genijalnost trojice ljudi, a posebno jednog koji teroristickim metodama osvaja sve u kosarkaskoj Srbiji, samo pokazuje svu sadasnju obogaljenost medija..Kada se ovako pise onda je to hajka. To sto drugih tekstova nema je zabrinjavajuca pojava za drzavu koja se zove Srbija. Tacno je da pratim HotSport i uvek sam u zadnje vreme kritican prema njima, ne zato sto ih mrzim, vec zato sto sam im nekada jako verovao.. A ovo sada kao da nisu ONI.

        7
        4
        Odgovori
      • A ti cergaru zacepi poganu labrnju! Partizan ce u Evropi opet biti bolji od shatre!
        I ne brinite za nas! Partizan ce sastaviti roster bolji svakako od proslogodisnjeg i sigurno ide u osam najboljih, a vi cistite evropski patos. Treba varkine da vam narucimo,a?

        6
        9
        Odgovori
        • Naravno mukice napaćena da ćete vi sledeće sezone sve da … Pa vi ste poznati kao KK Sledeća Sezona. Najjači ste upravo u predsezoni kada po običaju sve osvajate. Stvarno mi te je žao.

          6
          2

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter