0
ATP
Karlos Alkaraz

FOTO: X/@Wimbledon

ALKARAZ JEDVA DO OSMINE FINALA: Amerikanac napravio pakao akutelnom šampionu Vimbldona!

Objavljeno: 05.07.24 u 19:12

Alkaraz je preživeo dramu

Na neviđeno uzbudljivom meču na Vimbldonu, Karlos Alkaraz je morao iz sebe da izvuče sve kako bi se domogao osmine finala! Frensis Tijafo iz SAD pružio je izvanredan otpor mladom Špancu, ali Alkaraz je pokazao svoju neuništivost u petom setu, osiguravši pobedu rezultatom 3:2 (5:7, 6:2, 4:6, 7:6, 6:2)!

Amerikanac koji je nedavno sparirao sa Novakom Đokovićem, ostavivši odličan utisak, danas je demonstrirao svoj talenat. Tijafo je konstantno vršio pritisak na Alkaraza, koji je imao problema da pronađe svoju igru.

Iako je Alkaraz prvi napravio brejk u prvom setu i poveo 4:2, Tijafo je brzo preokrenuo situaciju sa serijom od 5:1, osvojivši set sa 7:5 i stekavši prednost od 1:0 u setovima.

Karlos je odgovorio brzo i efikasno u drugom setu, pokazujući svoj najbolji tenis na meču. Sredinom seta videli smo izjednačenu borbu, ali Alkaraz je uspeo da uz dva brejka izjednači rezultat.

Treći set bio je povoljniji za Tijafoa, koji je imao prilike za brejk već u prvom i trećem gemu, dok je konačno uspeo u sedmom, stekavši vođstvo od 2:1 u setovima, dok Alkaraz nije uspeo da oduzme servis.

Četvrti set je bio izuzetno ujednačen, bez brejk šansi sve do tajbrejka. Tu je Alkaraz dominirao, stigavši do 5:0 bez odgovora od Tijafoa, izjednačivši rezultat na 2:2 u setovima i pripremivši se za odlučujući peti set.

U petom setu, Alkaraz nije imao konkurenciju. Demonstrirao je zašto je poznat kao „kralj“ petih setova, uz dva brejka nad Tijafoom za vođstvo od 2:1 i 4:1, te mirno priveo meč kraju.

U sledećem kolu, Alkaraza očekuje pobednik duela između Iga Ambera i Brendona Nakašime, dok njegova pobeda nad Tijafoom ostaje kao dokaz njegove izuzetne mentalne i teniske snage na terenu.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter