0
Evropske lige

Aleksandar Dragovic applauds to the delije navijaci fans supporters zastave during the Mozzart Super Liga Season 2023/2024 match between Mladost Lucani and Crvena Zvezda at stadium SRC Rados Milovanovic on May 08, 2024 in Lucani, Serbia. (Photo by Nikola Gligic/Starsport.rs ©)

VELIKA DRAMA U BEČU: Aleksandru Dragoviću propada transfer u Austriju!

Objavljeno: 04.07.24 u 11:21

Velika afera drma Austriju

Sve je bilo spremno za povratak Aleksandra Dragovića u njegov matični klub, Austriju iz Beča. Mesecima je iskusni štoper razmišljao o ponudi Crvene zvezde za nastavak saradnje, ali je na kraju odlučio da prihvati ponudu austrijskog kluba.

Pre mesec dana, Austrija Beč je Dragoviću ponudila trogodišnji igrački ugovor, a zatim i petogodišnje mesto sportskog direktora. Ova ponuda savršeno se uklapala u planove bivšeg kapitena Crvene zvezde, koji je oduvek bio vezan za Beč. Povratak u rodni grad bio je posebno privlačan zbog porodičnih razloga, jer je pre godinu dana postao otac.

Aleksandar Dragovic during the Mozzart Super Liga 2023/2024 Play Off match between Vojvodina and Crvena Zvezdaat stadium Karadjordje on April 28, 2024 in Novi Sad, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Međutim, kada je posao trebalo da bude završen, pregovori su se našli u ćorsokaku zbog finansijskih nesuglasica. Očigledno je da Austrija Beč nije mogla da isprati finansijske zahteve bivšeg reprezentativca, što je dovelo do velikog skandala u Beču.

Glavni krivac za neuspeh pregovora označen je aktuelni sportski direktor Austrije, Manuel Ortlehner. Tokom prijateljske utakmice, jedan navijač je upitao Ortlehnera zašto Dragović nije potpisao, na šta je direktor odgovorio:

Dragović je ludak, idiot. On je lud. Problem je što je navijač snimio ovu izjavu, a mediji iz Beča tvrde da postoji video snimak na kojem se vidi kako Ortlehner vređa Dragovića.

Navijači su ovo primili vrlo emotivno, jer je Dragović dete kluba i zajedno sa Davidom Alabom proslavio Austriju, osvojivši Kup sa tim timom. Austrijski mediji su zatražili dodatnu izjavu od Ortlehnera, ali on nije dostavio nikakav komentar. Reagovalo je rukovodstvo kluba, tvrdeći da posao nije propao zbog finansijskih razloga.

U međuvremenu, Dragović pregovara sa klubovima iz inostranstva i odluku o narednoj destinaciji će doneti sledeće sedmice. U Crvenoj zvezdi, Dragović je odigrao tri sezone i osvojio tri duple krune.

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter