0
EURO 2024

FOTO: Printscreen/Instagram

SKANDAL NA EURU: Nemci brutalno tukli navijača! (VIDEO)

Objavljeno: 04.07.24 u 09:09

Još jedna nemila scena

Svet je obišao video snimak brutalnih scena sa Evropskog prvenstva, koji su izazvali šok i osudu. Tokom utakmice između Portugala i Slovenije, koja je završena pobedom Portugalaca nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca (3:0), došlo je do nasilja na tribinama.

Na snimcima koji su se pojavili na društvenim mrežama, jasno se vidi sukob između članova redarske službe i dvojice navijača. Jedan navijač je bio vezan na zemlji, dok je drugi brutalno prebijen. Dvojica redara su ga držala, dok ga je treći udarcima pesnicom pogađao u glavu. Nasilje nije prestalo ni kada je navijač pao na zemlju; redari su ga nastavili udarati i gaziti.

Nemačka policija je već u stanju pripravnosti, a eskalacija nasilja usledila je nakon incidenta na meču između Portugala i Turske, kada je nekoliko navijača utrčalo na teren kako bi se slikali sa Kristijanom Ronaldom. Jedan navijač je čak skočio sa krova tunela ispred Ronalda, ali na sreću, nije došlo do povreda zahvaljujući brzoj reakciji obezbeđenja.

Zbog ovih incidenata, nemačka policija je pojačala mere sigurnosti. Prema nemačkom „Bildu“, oko 22.000 policajaca je angažovano za osiguranje Evropskog prvenstva, raspoređeni na granicama, stadionima, javnim mestima, aerodromima i železničkim stanicama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @ultras.history

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter