0
ATP

FOTO: X/@Wimbledon

NOVAK UZ DOSTA MUKA DO 3. KOLA VIMBLDONA: Britanac ozbiljno namučio Đokovića! (VIDEO)

Objavljeno: 04.07.24 u 17:37

Treba istaći Firnija i njegovu sjajnu partiju

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo Vimbldona. On je savladao Britanca Džejkoba Firnlija nakon tri sata borbe – 3:1 (6:3, 6:4, 5:7, 7:5)

Novak je nešto sporije otvorio ovaj meč, što je momak, koji je bio potpuni anonimus za srpskog tenisera, iskoristio da pokaže vrline svoje igre.

Ipak, Novak pravi brejk u osmom gemu prvog seta i sigurnim servisom u narednom gemu dolazi do prvog seta.

U sličnom ritmu se nastavlja i drugi set, s tim što je Novak mora da spašava brejk loptu, ali je dobrim servisom to lako rešio. Bilo je i nervoze kod Novaka, pa je par puta imao njemu svojstvenu konverzacijom sa boksom. Ipak, Đoković dolazi do brejka u sedmom gemu, i baš kao i u prvom, sa samo jednim brejkom dolazi do seta.

Treći period bio je definitivno najuzbudljiviji. Prvo je Novak došao do brejka u petom gemu, ali se Britanac ovog puta uzdigao i uspeo već u narednom gemu da vradi izgubljeni servis.

Pokazao je Firnli zavidan nivo tenisa, dokazao da nije slučajno došao došao dovde i u istom ritmu odigrao čitav set. Na drugoj strani, Novak je postojao sve nervozniji, pa je i posustao u samoj završnici seta. Britanac je uspeo da dođe do drugog brejka u setu i osvoji ga sa 7:5.

Pokazao je Britanac zube i u 4. setu, a naterao je Novaka da više puta spašava brejk lopte. Ipak, nije bilo brejka, sve do 11 gema kada Đoković konačno uspeva da slomi žilavog Firnlija

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter